Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Berlin: V nekdanji katoliški cerkvi sv. Neže bo po novem galerija

Objava: 21. 02. 2012 / 10:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Berlin: V nekdanji katoliški cerkvi sv. Neže bo po novem galerija

V preteklih letih se je berlinska nadškofija morala ločiti od dvajsetih svetišč.

Še eni katoliški zgradbi v Berlinu bodo kmalu spremenili namembnost – cerkev sv. Neže in tamkajšnje župnijsko središče bo spremenjeno v umetniško galerijo. Kot so sporočili s Tiskovnega urada berlinske nadškofije, je leta 1966 zgrajeno svetišče v zakup vzel berlinski galerist Johann König, ki je pogodbo sklenil z župnijo sv. Bonifacija.


Prostori Königove galerije so trenutno še v nekdanji industrijski hali v berlinskem okrožju Kreuzberg, kjer so na ogled dela sodobnih umetnikov. Po navedbah berlinske nadškofije bo galerist cerkveno zgradbo prevzel v začetku aprila. V cerkvi sv. Neže že sedem let ne obhajajo katoliških bogoslužij.

V preteklih letih se je berlinska nadškofija morala ločiti od okoli dvajsetih cerkva in kapel. Zaradi združevanja župnijskih skupnosti niso bile več potrebne, pojasnjujejo na berlinski nadškofiji. Oddaja bogoslužnih prostorov je sicer boleča, vendar skušajo pozitivno ovrednotiti dejstvo, da se bodo prostori uporabljali tudi v prihodnosti, četudi v druge namene. V Berlinu, Brandenburgu in na Predpomorjanskem je še vedno okoli dvesto zgradb, v katerih obhajajo katoliška bogoslužja.

Cerkev sv. Neže je delo arhitekta Wernerja Düttmanna. Triladijska bazilika je zgrajena v kockastih oblikah sodobnih gradenj. Po letu 2005 je tamkajšnja župnijska skupnost sv. Bonifacija cerkev dala v najem misijonski družbi ‘Cross Continental Missions’ (CCM).

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh