Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Berlusconi v domu upokojencev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 04. 2014 / 08:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Berlusconi v domu upokojencev

Krajevni župnik upa na pozitiven učinek Berlusconijevega družbeno-koristnega dela.

Krajevni župnik je izrazil upanje, da bo imelo družbeno-koristno delo nekdanjega predsednika italijanske vlade Silvia Berlusconija v katoliškem domu za upokojence pozitiven učinek. Berlusconi bi lahko zanimanje medijev usmeril v usodo starejših in invalidnih ljudi, je v pogovoru za italijanski časnik »La Stampa« dejal Luigi Caldera. »Upam, da bo ta izkušnja koristila tudi njemu«, je dodal župnik v kraju Cesano Boscone v predmestju Milana, kjer stoji omenjeni dom upokojencev.



Berlusconi po njegovih navedbah ni prvi, ki bo svoje družbeno-koristno delo opravil v domu upokojencev katoliške ustanove »Sveta družina«. Pred njim so tam pomagale že osebe, ki so imele težave z alkoholizmom in pedofilijo.

Milansko sodišče je minuli torek odločilo, da sme Berlusconi svojo enoletno zaporno kazen odslužiti z družbeno-koristnim delom v katoliškem domu upokojencev ustanove »Sveta družina« v kraju Cesano Boscone. Sodnik je nekdanjemu predsedniku italijanske vlade zaenkrat odredil enkrat tedensko najmanj štiriurno dejavnost v omenjeni ustanovi. Poleg tega je sodišče Berlusconiju omejilo tudi svobodo gibanja.

S tem se je Berlusconi, ki je obsojen zaradi davčnih prevar v svojem medijskem koncernu »Mediaset«, izognil hišnemu priporu po že avgusta lani izrečeni štiriletni zaporni kazni. Sodniki so mu že ob izreku sodbe kazen omilili na eno leto. Zaradi starosti pa 77-letnemu Berlusconiju leta dni ni potrebno preživeti v jetniški celici.

Katoliški sklad »Sveta družina« v severni Italiji vodi več socialnih ustanov. Leta 1986 ga je ustanovil italijanski duhovnik Domenico Pogliani, za katerega je že v teku postopek za beatifikacijo.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh