Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Betlehemska luč miru tudi letos pri Evropski zvezi

Objava: 16. 12. 2009 / 08:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Betlehemska luč miru tudi letos pri Evropski zvezi

V Bruselj in Strasbourg sta jo prinesla avstrijska študenta

Luč miru iz Betlehema tudi letos razsvetljuje ustanove Evropske zveze. Študenta iz Zgornje Avstrije sta luč izročila evropskima komisarkama Beniti Ferrero-Waldner in Viviane Reding. Kot je povedala Ferrero-Waldnerjeva, bo luč miru spremljala naslednjo sejo Evropske komisije, v okviru tradicionalnega predbožičnega sprejema za v Bruslju živeče Avstrijce pa so luč podelili tudi številnim avstrijskim družinam.

V Strasbourgu so betlehemsko luč miru izročili predsedniku Evropskega parlamenta Jerzyju Buzeku, s pojasnilom, da ta luč simbolizira mir in razumevanje med narodi. Evropska zveza, je dejal avstrijski poslanec Evropskega parlamenta, Paul Rübig, je postala velik skupen prostor miru; to sporočilo in upanje na mir v prihodnosti takoj znotraj kot zunaj meja združene Evrope naj betlehemska luč ponese po vsem svetu.

Predsedniku Buzeku je luč miru izročil dvajsetletni študent z avstrijske Štajerske, rojen novembra 1989. Njegov rojstni datum po besedah avstrijskega poslanca simbolizira tudi dvajseto obletnico padca železne zavese, torej dvajset let, odkar s skupnimi močmi uspešno gradimo in širimo Evropo miru in demokracije.

Po predaji v parlamentu so betlehemsko luč odnesli še do strasbourške mestne hiše, kjer so jo predali županu mesta Strasbourg, Rolandu Riesu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh