Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bi šli na prostovoljski delovni tabor v Brazilijo?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 05. 2023 / 09:22
Oznake: Iz življenja, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2023 / 09:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bi šli na prostovoljski delovni tabor v Brazilijo?
Misijonarka s. Metka Kastelic v Braziliji. FOTO: Spletna stran Misijonskega središča Slovenije

Bi šli na prostovoljski delovni tabor v Brazilijo?

Misijonsko središče Slovenije letos organizira prostovoljski delovni tabor v Braziliji. Slovenska misijonarka s. Metka Kastelic skrbi za misijon sester salezijank v kraju Itapevi pri Sao Paulu in prosi, da bi ekipa prostovoljcev iz Slovenije pomagala urediti okolico misijona, ki ga je v zadnjih letih na nekaterih mestih zaraslo bujno brazilsko rastlinje.

»V prvi vrsti želimo popraviti/postaviti ograjo okrog misijona, osvoboditi, očistiti in prepleskati dve zaraščeni hiški, položiti nekaj ploščic in še in še. Tokratni tabor bo namenjen predvsem fizičnemu delu, obenem pa bomo spoznavali tamkajšnje ljudi in navezali stik tudi za možno kasnejše sodelovanje,« so sporočili z Misijonskega središča Slovenije.

FOTO: Spletna stran Misijonskega središča

Dobra volja, skupinski duh in delovne navade

Delovni tabor bo predvidoma potekal v avgustu v približni dolžini treh tednov. »Od prostovoljcev pričakujemo dobro voljo, skupinskega duha in nekaj delovnih navad. Poleg tega si bodo prostovoljci sami krili stroške letalske vozovnice (cca. 1500 evrov).«

Za nastanitev (spanje na blazinah v spalnih vrečah) in hrano bodo poskrbele sestre salezijanke, Misijonsko središče Slovenije pa bo pokrilo materialne stroške akcije (orodje, gradbeni material itd.).

Uvodni informativni sestanek za delovni tabor bo v torek, 9. maja, ob 17. uri v pisarni Misijonskega središča Slovenije (Kristanova ul. 1, Ljubljana).

Brez vize

Kot še dodajajo v Misijonskem središču Slovenije, za Brazilijo ni potrebna viza, prav tako za to območje niso obvezna posebna cepljenja. »Predvsem vabimo prostovoljce, ki so že presegli starostno omejitev programa POTA.« Več informacij lahko najdete tukaj.

Nalaganje
Nazaj na vrh