Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bi zvonjenje cerkvenih zvonov preprečilo hudo uro? [RAZMIŠLJANJE]

Za vas piše:
Anka Benedičič Presl
Objava: 19. 07. 2023 / 11:41
Oznake: Cerkev, Nesreča
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2023 / 07:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bi zvonjenje cerkvenih zvonov preprečilo hudo uro? [RAZMIŠLJANJE]
FOTO: Tatjana Splichal

Bi zvonjenje cerkvenih zvonov preprečilo hudo uro? [RAZMIŠLJANJE]

Vsi vidimo, kaj se dogaja zadnje čase, iz leta v leto bolj po celotni naši domovini Sloveniji in po svetu. Toče, neurja, nalivi, posledično uničevanje cest, hiš, šol, tovarn ... Vodilni v Sloveniji ne storijo nič za zaščito svojih ljudi, državljanov, infrastrukture in nepremičnin. In Cerkev v Sloveniji? V teh trenutkih ni zadosti samo molitev za lepo vreme, saj se lahko stori še marsikaj več.

V zgodovini so bili duhovniki pozorni na stanje neviht, ki so prihajale in mežnarji, župniki ... so zvonili in zvonili s cerkvenimi zvonovi in z vibracijo zvona so se razbili nevihtni oblaki in obvarovali so naselja, hiše, kmetije pred točo. Vsekakor pa v zgodovini ni bilo take toče za velikost pomaranče in še večje, kot je danes.

Celo sestra Štefka Klemen, uršulinka, s katero sem se pred kratkim pogovarjala, voditeljica duhovnih vaj, modra žena, dodaja, da je v otroštvu tudi ona zvonila, vlekla in vlekla za vrv zvona, ker so bili odgovorni za mežnarska dela v župniji in nevihtni oblaki so se razkadili ...

In danes? Zvonjenje je prepovedano, ker je moteče!? Streljanje protitočnih raket v Sloveniji je prepovedano iz varnosti?! Ni to malo vprašljivo, da vse, kar je dobro in koristno, je moteče, nevarno?

Postavil je Cerkev, da bi nas prek nje varoval in vodil skozi čeri tega sveta.

Torej je slovenski narod ostal sam v milosti in nemilosti neviht, ki se zgrinjajo nad nas. Jezus je rekel, z vami bom vse dni, do konca sveta. Postavil je Cerkev, da bi nas prek nje varoval in vodil skozi čeri tega sveta. Škofje, duhovniki, upravitelji župnij naj bi bili Jezusova ljubeča podaljšana roka med ljudmi.

Lepo vas prosim, zvonite s cerkvenimi zvonovi, saj za to so, da pomagajo ljudem, kupljeni z denarjem vernikov. Niso samo za okras v zvonikih. Vsi vam bomo hvaležni, tudi neverni. Zvonjenje v takih grozečih trenutkih pred nevihtami ne bo nikogar motilo. Tu se bo pokazala prava ljubezen Boga med ljudmi, prek škofov, duhovnikov ... že s to preprosto, a zelo učinkovito gesto zvonjenja cerkvenih zvonov.

Kajti vedno več ljudi vidi, da to neprimerno vreme ni naravno, da je vedno bolj namensko umetno ustvarjeno, z namenom škodovati ljudem, poljem, pridelkom, sadovnjakom ... kaj temu sledi, se bo videlo, ne bom pisala, saj vemo.

Lepo vas prosim, zvonite s cerkvenimi zvonovi, saj za to so, da pomagajo ljudem, kupljeni z denarjem vernikov.

Zato vas lepo prosim, v trenutkih prihajajočih neurij, temnih oblakov zvonite, zvonite, pomagajte slovenskemu narodu, da ga »umetne« naravne nesreče ne uničijo in zaradi lakote ne spravijo na kolena. Prosim vas, bodite znamenje Jezusa. Bodite na strani preprostega, krhkega človeka, ki potrebuje pomoč. Več uporabljajmo preventivo, pa bo potrebno manj kurative.

S to prošnjo se obračam na vse slovenske škofije in župnije, za dobrobit ljudi, prosim, zvonite, zvonite s cerkvenimi zvonovi, kot so to delali v zgodovini in pomagali preprostemu slovenskemu kmetu. Nekdaj so mežnarji, ključarji vlekli za vrv, danes se na mnogih mestih samo na gumb pritisne in zvoni ali je celo digitalno vodeno zvonjenje.

Tudi danes potrebuje pomoč slovenski kmet, vsi jo potrebujemo. Pomagajte nam in sebi. In pri Bogu boste deležni plačila za to preprosto, a srčno pomoč. Iskreno prosim in Bog vam povrni.

Nalaganje
Nazaj na vrh