Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Binkošti v Vatikanu, nedelja Svete Trojice v San Marinu

Objava: 09. 06. 2011 / 08:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Binkošti v Vatikanu, nedelja Svete Trojice v San Marinu

Slovesno binkoštno bogoslužje bo Benedikt XVI. daroval v baziliki sv. Petra, naslednjo nedeljo pa odhaja na apostolski obisk v miniaturno državo na Apeninskem polotoku.

Papež Benedikt XVI. bo na binkoštno nedeljo obhajal slovesno bogoslužje v baziliki sv. Petra v Vatikanu. Sveta maša na veliki krščanski praznik, ko se spominjamo prihoda Svetega Duha, se bo po navedbah vatikanskega Tiskovnega urada pričela ob poldeseti uri dopoldan.

Naslednjo nedeljo, ko v katoliški Cerkvi obhajamo praznik Svete Trojice, pa bo sveti oče odpotoval na apostolski obisk v San Marino, kjer bo na olimpijskem stadionu v Serravallu daroval slovesno sveto mašo, nato pa bo zmolil še angelovo češčenje. Po dopoldanskem bogoslužju se bo Benedikt XVI. sestal s predstavniki sanmarinske škofije ter s člani mednarodne ustanove 'Janez Pavel II.'. Pozno popoldan sledi uradno srečanje s 'Capitani Reggenti' iz San Marina, torej vodilnimi predstavniki države, v tamkajšnji vladni palači.

V četrtek po nedelji Svete Trojice, na praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi, bo papež daroval slovesno sveto mašo pred lateransko baziliko, od koder bo po končanem bogoslužju potekala procesija z Najsvetejšim do bazilike Marije Velike (Santa Maria Maggiore).

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh