Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Biser v Nadgorici – blagoslov obnovitvenih del in glavnega oltarja

Za vas pišejo:
A. J., Spletno uredništvo
Objava: 11. 09. 2023 / 07:35
Oznake: Maša, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2023 / 08:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Biser v Nadgorici – blagoslov obnovitvenih del in glavnega oltarja
FOTO: Osebni arhiv škofa Jamnika

Biser v Nadgorici – blagoslov obnovitvenih del in glavnega oltarja

V nedeljo, 10. septembra, je bilo na podružnici sv. Janeza Krstnika v Nadgorici – župnija Ljubljana Črnuče – zares slovesno. Škof Anton Jamnik je ob somaševanju domačega župnika blagoslovil obnovitvena dela, predvsem pa obnovljeni glavni oltar sv. Janeza Krstnika in oba stranska oltarja.

Cerkev je pravi biser in velja za eno najstarejših na področju Ljubljane, poleg cerkev sv. Jerneja v Šiški. Restavrirani oltarji iz 17. stoletja žarijo v vsej svoji lepoti, prav tako pa tudi celotna cerkev, za katero zares zgledno skrbijo vaščani Nadgorice in župnija Črnuče.

FOTO: Osebni arhiv škofa Jamnika

Tisto, kar je še posebej zgledno, pa je to, da so vaščani zares povezani med seboj in znajo s prostovoljni delom opraviti marsikatero delo za cerkev. Na nedeljski slovesnosti se je zbralo veliko gasilcev iz te podružnice, prisotne so bile narodne noše in črnuški pevski zbor, ki je nadvse ubrano prepeval, in zelo veliko domačinov. Pa še veliko drugih, ki so prišli na nedeljsko praznovanje.

FOTO: Osebni arhiv škofa Jamnika

Srce celotnega dogajanja, tako na duhovnem kot materialnem področju pa je župnik Stane Štefanič, ki s srčnostjo, duhom povezovanja in preudarno modrostjo opravlja službo pastirja v tako dejavni črnuški župniji.

FOTO: Osebni arhiv škofa Jamnika

V pridigi je škof Jamnik poudaril, da restavrirani oltarji pomenijo spodbudo, da bi tudi mi vedno znova obnavljali naše medsebojne odnose, da bi bile »žareče in svetle priče Jezusa Kristusa«. Tudi v naših odnosih je treba vedno znova presegati različne predsodke, slabe misli, izključevanja, žaljive besede in opravljanja. Božja beseda nas vabi k temu, da nam je mar za naše bližnje, da smo odgovorni drug za drugega, predvsem pa, da različne težave rešujemo v pogovorih na štiri oči, z iskreno besedo, predvsem pa z dobrohotnostjo in željo, da vsem ljudem pokažemo, da nihče ni izključen iz občestva Božje ljubezni.

FOTO: Osebni arhiv škofa Jamnika

Naj podružna cerkev sv. Janeza Krstnika v Nadgorici s tako skrbnimi domačini te podružnice še naprej ostaja svetilnik, ki z obrobja Ljubljane prinaša žarke upanja, veselja in zglednega sodelovanja ter srčne odgovornosti za domačo cerkev.

Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh