Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Biserna maša Jožeta Šipoša

Za vas piše:
J. M.
Objava: 22. 07. 2022 / 11:20
Oznake: Cerkev, Maša
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2022 / 12:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Biserna maša Jožeta Šipoša
Ob biseromašnem jubileju g. Jožeta Šipoša. FOTO: Žana Črček

Biserna maša Jožeta Šipoša

V nedeljo, 10 julija, je bil za župnika Jožeta Šipoša in za župnijo Sv. Lenarta - Podgorci posebno prazničen dan, dan, ki ga je naredil Gospod. Župnik Jože je daroval biserno mašo ob 60-letnici duhovniške službe, hkrati pa smo se župljani skupaj z njim Bogu zahvaljevali za 50 let skupnega bivanja in delovanja med nami.

Sveta mašo je vodil biseromašnik ob somaševanju več duhovnikov. Ob slavljencu so somaševali dekan Velikonedeljske dekanije g. Jože Urbanija, prior križniškega reda g. Janko Štampar, domačin dr. Avgust Lah in g. Jože Rajnar, pastoralni upravitelj župnije. Slovesnosti so se udeležili tudi predstavniki družbenega življenja in jubilantovi sorodniki iz Prekmurja.

Slavljenec ob jubileju prejel mašni plašč in štolo

Pozdravni nagovor in čestitko je g. Šipošu in vsem zbranim izrekel predsednik pastoralnega sveta g. Anton Hanželič. Slavljencu je izročil darilo župljanov – mašni plašč in štolo – g. Vlado Mar. Med sveto mašo je ubrano prepeval cerkveni pevski zbor. Prav tako so sodelovali številni verniki. Pridigal je dr. Lah, ki je poudaril pomen in smisel ljubezni in orisal jubilantovo pot in bivanje v 50 letih v naši župniji in mu čestital. Ob koncu svete maše je jubilantu v imenu farne skupnosti spregovorila in čestitala Jožica Megla, Robi Ciglar pa mu je izročil darilo župljanov. Dekan Urbanija je prebral izsek iz čestitke nadškofa Alojza Cvikla. 

Jubilant Jože Šipoš. FOTO: Žana Črček

Spregovorili in čestitali so mu še predsednik KS Podgorci, g. Martin Kukovec, podžupanja Občine Ormož, ga. Irma Murat, bivši župan Občine Ormož in jubilantov nekdanji ministrant pri Sveti Marjeti g. Alojz Sok ter sodelavka pri verski oddaji na Radiu Prlek ga. Tanja Vaupotič. Prav tako smo se spomnili 35-letnice mašništva g. Jožeta Rajnarja in mu podarili štolo.

Na slovesnost smo se skrbno pripravljali. Vse priprave je vodil g. Vlado Mar ob sodelovanju pastoralnega sveta in mnogih faranov, ki jim ni bilo žal nekaj prostega časa žrtvovati v ta namen. Cerkev smo lepo okrasili z venci, ki so jih spletle pridne roke sodelavk Karitas. Prav zaradi tega je slovesnost lepo potekala. Vsem iskrena hvala. Po maši je sledilo veselo druženje ob dobrotah, ki so jih skrbno pripravili domače gospodinje, kmetija Ozmec, gasilci in vinar Martin Kukovec.


Kupi v trgovini

Modelirna masa Fimoair 500 g terakota
Ustvarjanje
3,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh