Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dve oddaji Reflektor o soočanju z neplodnostjo

Za vas piše:
Helena Rozman
Objava: 08. 11. 2023 / 13:31
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2023 / 16:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dve oddaji Reflektor o soočanju z neplodnostjo
V Sloveniji naj bi bil vsak šesti par neploden. FOTO: Pexels

Dve oddaji Reflektor o soočanju z neplodnostjo

Za vas smo pripravili dve oddaji, kjer bomo prisluhnili ljudem, ki izberejo različne poti. V Reflektorju bomo osvetlili temo neplodnosti in temo umetne oploditve. Želimo se pogovarjati in predstaviti dve ženi, ki sta se s tem soočili vsaka na svoj način. Želimo začutiti stiske, vrednote in hrepenenja, ki so vodila do odločitev. Ne želimo obsojati, želimo pa jasno izraziti tudi argumente Katoliške cerkve.

Ustvarjalci oddaje Reflektor so v novembru za vas pripravili dve oddaji, kjer boste lahko prisluhnili ljudem, ki izberejo različne poti. Z dveh vidikov bodo osvetlili preizkušnjo neplodnosti, saj je po nekaterih podatkih v Sloveniji neploden vsak šesti par. Nekateri se odločijo, da bodo to stisko poskusili premagati z umetno oploditvijo, drugi pa se za postopek ne odločijo. 

V dveh zaporednih oddajah bo voditeljica Helena Rozman predstavila dve ženi, ki sta se s tem soočili vsaka na svoj način. Pomembno se ji zdi, da bi ljudje prisluhnili stiskam, doživljanju in hrepenenju, ki so vodila do odločitev. Brez obsojanja v oddaji jasno izrazimo tudi argumente Katoliške cerkve, ki je do postopkov umetne oploditve zelo zadržana.

Najprej bo v sredo, 8. novembra 2023, v oddaji svojo izkušnjo predstavila Marija Martinčič Bauman, ki jo je diagnoza neplodnosti pripeljala do 14 postopkov umetne oploditve. 


Njen prvi sin je bil 15. vstavljeni zarodek, drugi sin pa 35. Marija pravi, da je "otrok čudež, ki ti ga življenje nakloni, ko si pripravljen". Sedaj jo doma razveseljujeta dva sinova: skoraj štirinajstletni Emanuel Izak in devetletni Tobias Noe.

V drugi oddaji, ki bo predvajana v sredo, 22. novembra, se bomo pogovarjali s Simono Hari, ki je kot sad diagnoze neplodnosti skupaj s svojim možem ustanovila zavod Neplodnost in najina rodovitnost. Simona je sprejela, da bosta z možem vse predala Bogu in živela rodovitnost tako, kot bo želel On in kamor ju bo klical On. Krasno je videti ta mir, ki ga izžareva Simona in začutiti, kako Gospod dobro skrbi zanjo ter je njeno največje upanje. 

Simona Hari. FOTO: Siniša Kanižaj

Obe oddaji bosta premierno predvajani ob 20. uri na Družininem YouTube kanalu. Oddajo Reflektor lahko poslušate tudi kot podkast. 

Kupi v trgovini

Tako čudovito sem ustvarjena
Majice
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh