Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bitka za cepivo je nesmiselna

Objava: 22. 07. 2009 / 06:55
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bitka za cepivo je nesmiselna

Vatikanski direktor za zdravje pomirja glede nove gripe

Direktor vatikanskega zavoda za zdravstvo in higieno Giovanni Rocchi trdi, da se je treba izogibati sprožanju nekoristnega preplaha zaradi nove gripe, cepiva pa je treba temeljito analizirati in preveriti, preden se jih pošlje v javnost.

Rochhi je v pogovoru za Radio Vatikan še dejal, da je število tistih, ki so zaradi nove gripe umrli, zaenkrat relativno nizko, giblje se med 3000 in 5000 obolelimi, zaradi hitrega širjenja te bolezni pa Rocchi predvideva, da bo smrtnih primerov čez čas več. Direktor vatikanskega zavoda za zdravstvo in higieno kljub temu bitke za cepivo ne priporoča, saj opozarja tudi na ustreznost cepiv, ki morajo biti preverjena in varna. To pomeni, da morajo imeti čim manj stranskih učinkov. Cepivo naj bi bilo na voljo jeseni.

Z virusom H1N1 nove gripe se je po svetu doslej okužilo več kot 60.000 ljudi, od tega 63 tudi v Sloveniji, okrog 300 pa jih je zaradi bolezni umrlo. Število okuženih z novo gripo trenutno najhitreje narašča v Čilu, na drugem mestu pa sledi Velika Britanija.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh