Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov podružnične cerkve sv. Marije Magdalene na Pšati

Za vas piše:
Lucija Jenko
Objava: 30. 08. 2021 / 18:48
Oznake: Cerkev, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2021 / 18:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blagoslov podružnične cerkve sv. Marije Magdalene na Pšati
Na slovesnosti se je zbralo veliko domačinov. FOTO: Lucija Jenko.

Blagoslov podružnične cerkve sv. Marije Magdalene na Pšati

Na zadnjo nedeljo v avgustu smo na Pšati praznovali blagoslov obnovljene strehe na podružnični cerkvi, ki je posvečena sv. Mariji Magdaleni.

Slovesnost je vodil škof Anton Jamnik, prisotni so bili tudi župnik Jernej Marenk in prelat Stanislav Zidar. Potek dela za obnova sta vodila ključarja Boštjan Jenko in Miha Mušič v sodelovanju z občino Cerklje na Gorenjskem, županom Francem Čebuljem in župnikom Jernejem Marenkom. 

FOTO: Lucija Jenko.

Ob koncu slovesnosti smo se zahvalili tudi gospe Francki in gospodu Nandetu Podjed, ki sta 19 let vestno opravljala mežnarsko službo in skrbela za lepo urejeno cerkev. Na slovesnosti se je zbralo veliko ljudi, za petje je poskrbel domači Pšaški pevski zbor. 

Po slovesnosti je bilo poskrbljeno za pogostitev, za kar so poskrbele Pšaške gospodinje. Ponosni smo, da so vaščani pri delih složni in z veseljem pristopijo k vsakemu delu. 

Obnovitvena dela na naši cerkvi vedno znova obnavljajo tudi naše medsebojne odnose, da bi bili zares kot živo občestvo priče veselja, upanja in po zgledu zavetnice naše podružnice sv. Marije Magdalene, priče Vstalega Kristusa, ki vsakega izmed nas kliče po imenu. 


Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh