Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov zaljubljenih na valentinovo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 02. 2015 / 11:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Blagoslov zaljubljenih na valentinovo

V sosednji Avstriji znova tudi tradicionalna akcija »Ljubezenska pisma od Boga«.

V sosednji Avstriji župnije na valentinovo prirejajo posebne dogodke in obhajajo bogoslužja za zaljubljene. Akcije trajajo tudi po več dni, pare pa med drugim vabijo, naj najmanj teden dni preživijo brez prepira in se opazujejo »z očmi ljubezni«. Druga pobuda predlaga, naj posamezniki najmanj teden dni vsak dan poiščejo nekoga, ki potrebuje pomoč, in mu to pomoč tudi nudijo. S tem sočloveku pokažejo, da ga cenijo kot osebo in mu tisti dan pripomoreju k pozitivnemu razmišljanju.



Ponekod pare vabijo k »blagoslovu zaljubljenih«, po »Valentinovem bogoslužju« pa priredijo še družabna srečanja v župnijskih prostorih. Tirolska Karitas je praznik zaljubljenih povezala z dobrodelnostjo – v sodelovanju s tamkajšnjimi cvetličarji bo del sredstev od nakupa šopkov namenjen otrokom v Armeniji, Romuniji in na Kosovem.

V številnih župnijah pa nadaljujejo tudi s tradicionalno akcijo »Ljubezenska pisma od Boga«, v kateri sodelujoči naključnim mimoidočim delijo »ljubezenska sporočila«, s katerimi jih vabijo, naj obiščejo domačo cerkev ali pa katero koli svetišče ter naj Bogu vsak dan posvetijo vsaj eno misel.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh