Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov jaslic sredi poletja

Za vas piše:
Danijel Bezek
Objava: 23. 08. 2022 / 09:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2022 / 10:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blagoslov jaslic sredi poletja
Rezbar Anton Šegina in župnik Jože, ki blagoslavlja nove jaslice. FOTO: Danijel Bezek

Blagoslov jaslic sredi poletja

Nekaj božičnega vzdušja, čeprav sredi poletja, smo bili deležni v kraju Zagozdac, župnija Stari trg ob Kolpi. V soboto, 13. avgusta je župnik Jože Pavlakovič blagoslovil pri cerkvi Marije Vnebovzete velike reliefne jaslice.

Iz 4 metra dolgega hrastovega debla jih je izrezbaril domačin Anton Šegina. Pet mesecev je od 7. zjutraj do 16. ure delal v vseh vremenskih razmerah. Gre za globoki relief, ki prikazuje Modre, Marijo z Detetom, sv. Jožefa ter vola in osla. Hkrati z blagoslovitvijo si je bilo mogoče v cerkvi ogledati 19 jaslic istega avtorja. Gospod Anton je cenjeni član Društva ljubiteljev jaslic Slovenije, član častnega razsodišča in lanskoletni dobitnik društvenega priznanja, saj so njegove jaslice preromale vse večje razstave jaslic po Sloveniji. Z župnikom Jožetom sta znana po verjetno največjih cerkvenih jaslicah pri nas. 

Te jaslice so nekaj posebnega saj še vedno nastajajo. Trenutno vsebujejo 426 figur. Te jaslice so se v Starem trgu rodile, tu nastajajo in so trajna pesem, ki pripoveduje: Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem. Odslej bodo jaslice na ogled v parku okoli cerkve. Tam so že tudi druge lesene skulpture z religiozno vsebino. 

Kupi v trgovini

Naredimo jaslice!
Za otroke
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh