Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslovitev križa na Pšati

Za vas piše:
Jožef Pavlič
Objava: 21. 10. 2023 / 21:07
Oznake: Duhovnik, Vera, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2023 / 21:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blagoslovitev križa na Pšati
Obreda blagoslovitve križa se je udeležilo lepo število domačinov in gostov. FOTO: Jožef Pavlič

Blagoslovitev križa na Pšati

Cerkljanski župnik Martin Leban je 21. oktobra popoldne blagoslovil 4,38 metra visok lesen križ, ki ga je pri svoji hiši št. 19 (pri Jožu) na Pšati pri Cerkljah na Gorenjskem postavil Nande Podjed.

Narejen je po vzoru dozulejskega v Franciji, visokega kar 738 centimetrov, kakršnega je Jezus naročil postaviti vidkinji šivilji Madeleine Aumont, ki se ji je kar petdesetkrat prikazal v letih od 1972 do 1978, je od njega dobila posebna sporočila.

Cerkljanski župnik Martin Leban blagoslavlja križ, ki ga je pri svoji hiši postavil Pšačan Nande Podjed. FOTO: Jožef Pavlič

Župnik Martin Leban je ob blagoslovitvi svetega znamenja vaščanom Pšate priporočil, naj jim bo križ znamenje upanja in zaupanja v Jezusa Kristusa, predvsem pa trdne vere vanj, jih še bolj poveže med seboj, kot so sicer že.

Jožef Pavlič, kot Nande Podjed član duhovnega gibanja Možje sv. Jožefa, je po blagoslovitvi spregovoril o Nandetovem prizadevanju za postavitev križa tudi v zahvalo Bogu zakonskih parov za visoke okrogle jubileje in vaščanom, ker so ob požaru v njegovi hiši rešili njegova sinova gotove smrti zaradi zadušitve, hišo pa, da ni pogorela.

Blagoslovitev križa so z lepim petjem cerkvenih pesmi obogatile pšaške cerkvene pevke. FOTO: Jožef Pavlič

Postavljavec svetega znamenja se je nazadnje zahvalil vsem, ki so mu pomagali, da je uresničil svojo veliko željo po dopolnjenem 80. letu, in vse povabil k pogostitvi na domače dvorišče.

Obred blagoslovitve križa so z zelo ubranim petjem cerkvenih pesmi polepšale domače cerkvene pevke.

Postavitelj križa Nande Podjed se je nazadnje zahvalil vsem, ki so mu pomagali pri izdelavi križa in ga podpirali pri postavitvi. FOTO: Jožef Pavlič

Poleg številnih Pšačanov in ljudi od drugod se ga je udeležil tudi predsednik Vaške skupnosti Pšata in cerkveni ključar Boštjan Jenko z družino.

Kupi v trgovini

Postni čas
Sedem Jezusovih besed na križu
Molitveniki
8,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh