Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslovitev novega gasilskega vozila v Preski

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 06. 05. 2021 / 07:53
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2021 / 19:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blagoslovitev novega gasilskega vozila v Preski
Gasilci so hvaležni, da je vozilo blagoslovljeno, ker so zaradi negotovih razmer zaradi epidemije na blagoslov čakali že od lanskega julija. FOTO: Tatjana Splichal

Blagoslovitev novega gasilskega vozila v Preski

Novo vozilo ima popolno opremo za posredovanje v klasičnih požarih, pri tehničnih in naravnih nesrečah.

V torek, na Florjanovo, je bil v Preski po maši, pri kateri so sodelovali tudi domači gasilci, blagoslov novega gasilskega vozila. Gasilci so hvaležni, da je vozilo blagoslovljeno, ker so zaradi negotovih razmer zaradi epidemije na blagoslov čakali že od lanskega julija.



Predstavniki prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Preska-Medvode, ki ima 142 članov, od tega 36 mladih do 16. leta, 5 veteranov in 53 operativnih članov. FOTO. Tatjana Splichal


Komisija za izvedbo investicije s predstavniki Občine Medvode, Gasilske zveze Medvode in domačega društva se je prvič sestala že decembra 2018, ko so postavili in določili, kakšno vozilo potrebujejo, sledila pa so iskanja in usklajevanja, »da za omejeno vrednost denarja dobimo najboljšo opremo, kar bi nam pri intervencijah pomagalo pri hitrejšem in varnem posredovanju,« kot je povedal Tomaž Plešec, predsednik PGD Preska-Medvode, in se obenem zahvalil vsem v komisiji, pa tudi vsem, ki so pomagali finančno ali z donacijo opreme. »Vozilo, ki ga vidimo, nam bo v pomoč, da bomo hitro, varno in učinkovito posredovali pri tehničnih intervencijah.« Posebej se je zahvalil tudi županu občine Medvode Nejcu Smoletu, ki je razumel potrebe gasilcev in krajanov v občini Medvode.


Novo gasilsko vozilo GVC 16/15. FOTO: Tatjana Splichal


Novo gasilsko vozilo GVC 16/15 ima podvozje MAN s pogonom 4x4 in zmogljivo črpalko Rosenbauer z maksimalnim pretokom 1600 l/min in rezervoarjem 1500 L. V vozilu se lahko poleg voznika pelje 7 gasilcev – vsak s svojo zadolžitvijo pri intervenciji.

Novo vozilo ima popolno opremo za posredovanje tako v klasičnih požarih kot pri tehničnih nesrečah, kot so izlitje nevarnih snovi, prometne nesreče, pri naravnih nesrečah, porušitvah objektov ali delovnih nesrečah.

Gasilci so pohvalili vzorno sodelovanje z župnijo Preska in župnikom Juretom Koželjem. »Ob prireditvah in praznovanjih v župniji gasilci pomagamo pri zaščiti pred soncem in dežjem s šotori (vsakoletni poletni oratorij, nova maša …), župnik pa nam je pomagal pri zbiranju sredstev z objavami aktivnosti in seznanjanju faranov s potekom tako velike investicije.« Že drugo leto zapored pa gasilci sodelujejo pri Florjanovi maši za preške gasilce.


Gasilci so pohvalili vzorno sodelovanje z župnijo Preska in župnikom Juretom Koželjem. FOTO: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh