Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov obnovitvenih del v Češnjevku

Za vas piše:
Janez Kuhar
Objava: 31. 05. 2023 / 07:32
Oznake: Maša, Praznik, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2023 / 11:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blagoslov obnovitvenih del v Češnjevku
Sveta maša v podružnični cerkvi sv. Duha. FOTO: Janez Kuhar

Blagoslov obnovitvenih del v Češnjevku

Na binkoštno nedeljo, 28. maja, je ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore ob somaševanju cerkljanskega župnika mag. Jerneja Marenka, župnikov Mateja Nastrana in Andreja Šinka, oba rojena v Češnjevku, ter prelata Stanislava Zidarja in kaplana Martina Lebna, blagoslovil obnovitvena dela v podružnični cerkvi sv. Duha v Češnjevku, ki sodi v Župnijo Cerklje na Gorenjskem.

Slovesnemu blagoslovu je prisostvoval in nagovoril vse navzoče tudi župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj. Nadškof Zore je blagoslovil obnovljeno streho, strelovod, obnovljene stopice na kor in v zvonik. Verniki in narodne noše so ob tej priložnosti napolnili lepo okrašeno cerkev, bogoslužje pa so popestrili mešani cerkveni pevski zbor pod vodstvom prof. Damijana Močnika in pritrkovalci.

Blagoslov obnovitvenih del. FOTO: Janez Kuhar

Denar za opravljena dela so zagotovili krajani Češnjevka in Občina Cerklje na Gorenjskem, del sredstev pa je prispevala župnija iz rednih nabirk. Sredstva pa so pridobili tudi iz razpisa Občine Cerklje na Gorenjskem za obnovo sakralnih objektov. Obnovitvena dela je predstavil ključar Jože Hacin, župan Občine Cerklje Franc Čebulj pa je predstavil aktivnosti v zvezi z obnovitvenimi deli v kraju. Zahvalo v imenu krajanov Češnjevka je izrekla Klara Jenko: nadškofu msgr. Stanislavu Zoretu za blagoslov opravljenih del na cerkvi in dela v vaški skupnosti, cerkljanskemu župniku mag. Jerneju Marenku in kaplanu Martinu Lebnu ter vsem krajanom Češnjevka za zbrana finančna sredstva.

FOTO: Janez Kuhar

Posebno zahvalo pa so izrekli Občini Cerklje na Gorenjskem in županu Francu Čebulju za finančna sredstva za obnovo cerkve in vodovoda. Zahvalo so izrekli tudi ključarju Jožetu Hacinu in bratu Mirku pri skrbi za cerkev ter urejanje njene okolice, Marinki Šipec za krašenje cerkve ter Neži Jenko za vse darovano cvetje. Po slovesnosti je bila pred cerkvijo pogostitev, pri tej so se še posebej izkazale gospodinje iz Češnjevka.

Nalaganje
Nazaj na vrh