Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bodo pogrešali Merklovo ali ne?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 25. 09. 2021 / 11:44
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2021 / 11:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bodo pogrešali Merklovo ali ne?
Angela se po 16 letih umika iz politike. FOTO: Wikipedia

Bodo pogrešali Merklovo ali ne?

Približno 52 odstotkov Nemcev je izrazilo prepričanje, da ne bodo pogrešali dolgoletne kanclerke Angela, ki se po več kot desetletju in pol umika iz politike.

Gre za podatke iz javnomnenjske raziskave inštituta Civey. V anketi je med 22. in 24. septembrom sodelovalo 5007 polnoletnih ljudi, podatke nemške tiskovne agencije dpa povzema STA.

Pogrešali jo bodo predvsem volivci CDU

Med vprašanimi jih je približno 52 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da verjetno oziroma zagotovo ne bodo pogrešali nekdanje predsednice krščanskih demokratov (CDU). 38 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da jo pogrešali Merklovo, deset odstotkov pa jih je neodločenih. Med volivci CDU pa jih je 63 % odgovorilo, da jo bodo pogrešali.

Nemci jutri na volitve

Nemci bodo na jutrišnjih volitvah izbirali novo sestavo parlamenta, pri čemer je pričakovati tesen boj med konservativno unijo in socialdemokrati (SPD). Za kanclerski stolček se bosta po pričakovanjih spopadla kandidat Krščansko-demokratske unije (CDU) 60-letni Armin Laschet in Socialdemokratski kanclerski kandidat 63-letni Olaf Scholz, sicer finančni minister v trenutni vladni ekipi.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh