Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bojana Beović o stanju epidemije in različici omikron [VIDEO]

Za vas piše:
T. M.
Objava: 18. 01. 2022 / 15:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2022 / 15:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bojana Beović o stanju epidemije in različici omikron [VIDEO]
FOTO: Pexels

Bojana Beović o stanju epidemije in različici omikron [VIDEO]

Izjavo za medije je danes, 18. januarja, podala predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović.

Nov sev povzroča tudi hujše poteke bolezni, vendar je »učinkovitost obstoječih cepiv dovolj dobra tudi proti omikronu,« je danes zagotovila predsednica ZZS. 


Poudarila je, da bodo okužbo lažje preboleli tisti, ki so že razvili določeno imunost. To velja zlasti za cepljene osebe in prebolevnike. V nevarnosti za težji potek bolezni pa so še posebej tisti posamezniki, ki spadajo v rizične skupine. 

Pomembno je tudi pravilno nošenje (in kvaliteta) mask ter čas, kdaj smo bili cepljeni. Če je namreč od cepljenja minilo že dolgo časa, začne imunost počasi upadati. 

Po podatkih so v Sloveniji v ponedeljek ob 13.803 PCR-testih potrdili 8681 okužb s koronavirusom, kar je največje dnevno število potrjenih primerov doslej.

Po besedah Beovićeve je sicer število okuženih pri nas veliko večje od uradnih številk. Prav tako je dejala še, da uradnih statistik za dolgotrajni covid v Sloveniji nimamo, tuji statistični podatki pa kažejo, da ima tretjina ljudi nekatere simptome vsaj tri mesece po preboleli bolezni. 


Nalaganje
Nazaj na vrh