Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bojana Beović: »Želimo si, da nam leto 2022 prinese zmago nad virusom«

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 12. 2021 / 15:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2021 / 15:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bojana Beović: »Želimo si, da nam leto 2022 prinese zmago nad virusom«
Z enim odmerkom je v Sloveniji cepljenih skoraj 60 odstotkov ljudi. FOTO: Tatjana Splichal

Bojana Beović: »Želimo si, da nam leto 2022 prinese zmago nad virusom«

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović je v posebni poslanici ob koncu leta dejala, da čeprav v naših bolnišnicah na intenzivni negi leži nekoliko manj pacientov, smo še vedno v kritični fazi, ko se to lahko hitro spremeni.

»Za nami sta že skoraj dve leti od kar živimo z virusom, ki ga vsak po svojih najboljših močeh skušamo čim bolj omejiti. Vsi smo precej utrujeni in bi si želeli živeti, kot smo živeli pred tem časom,« je dejala Beovićeva in dodala, da imamo za te praznike na voljo več orodij za omejevanje širjenja virusa, kot smo jih imeli lani ob tem času.

Dobra polovica polno cepljenih

Predsednica Zdravniške zbornice je poudarila, da je v letu dni skoraj 60 odstotkov prejelo vsaj en odmerek cepiva, dobra polovica pa je polno cepljenih. »Zelo veliko nas je zaščitenih tudi že z poživitvenim odmerkom, prav tako je cepljenih veliko prebolevnikov,« je nadaljevala ter izpostavila, da so po vsej Sloveniji na voljo mesta za testiranje, »prav tako so na voljo testi za samotestiranje. Maske, higiena rok, zračenje so nam veliko bolj v navadi kot še leto dni nazaj. Vse to nam vliva upanje, da bomo praznike preživeli bolj varno in zato tudi z manj skrbmi, kaj nam praznično druženje in veselje lahko prinese.«

Testiranje pred druženjem

»Zaradi nove različice omikron, je priporočljivo, da ostanemo čim bolj v svojih mehurčkih,« poziva Beovićeva, ki priporoča, da se nekaj ur pred druženjem testiramo, četudi smo cepljeni ali preboleli oziroma preboleli in cepljeni proti koronavirusu. »Tako bomo kar se da zmanjšali možnost, da bi tistim, s katerimi bomo v tesnejših stikih, predvsem pa starejšim in kroničnim bolnikom, nevede prenesli okužbo.« 

Virus naj nas ne deli

Kot je nadaljevala, si želimo, da nam leto 2022 prinese zmago nad virusom in bolj sproščeno življenje. »Želimo pa si tudi, da nas boj proti virusu ne bi več delil, ampak bi nas združeval v tem, kaj lahko naredimo dobrega drug za drugega. Ne glede na izjemne izzive tega časa, smo zdravniki vedno bili in bomo tu za vas, da poskrbimo za vse, ki bodo potrebovali našo pomoč,« je zaključila Beovićeva.

Nalaganje
Nazaj na vrh