Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bojevniški princi v duhovnem boju

Za vas piše:
K. C.
Objava: 21. 02. 2019 / 14:45
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2019 / 10:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bojevniški princi v duhovnem boju

Bratoma Xavierju in Evanu ter prijateljema Leviju in Brianni se v sanjah prikazuje hebrejska črka alef, začetnica besede Ahoratos.
Bratoma Xavierju in Evanu ter prijateljema Leviju in Brianni se v sanjah prikazuje hebrejska črka alef, začetnica besede Ahoratos, ki jo slišijo. Tako se imenuje dežela v neki knjigi. To deželo spoznajo, ko skočijo v vodo, ki jih kliče.

Kam so prišli in kakšen boj jih čaka? Kako bo to vplivalo na njihovo življenje, ko se bodo vrnili iz dežele?

Tam srečajo škrlatno oblečeno postavico, ki je žarela. Na hrbtu pa je imela alef. Predstavi se jim kot Ruwach in jih popelje po skrivnostni deželi. Razkaže jim bojno opremo, jih imenuje za bojevniške prince in jih pripravi za duhovni boj. Tako se začne zgodba v knjigi Bojevniški princi.

Duhovni boj v Božji bojni opremi

Oprema je nekaj posebnega, saj je točno takšna, kot jo je apostol Pavel opisal kristjanom v Efezu:

»Zajemajte moč v Gospodu in sili njegove moči. Nadenite si celotno Božjo bojno opremo, da se boste mogli upirati hudičevim zvijačam. Kajti naš boj se ne bije proti krvi in mesu, ampak proti vladarstvom, proti oblastem, proti svetovnim gospodovalcem te mračnosti, proti zlohotnim duhovnim silam v nebeških področjih. Zato sezite po vsej Božji bojni opremi, tako da se boste mogli ob hudem dnevu upreti, vse premagati in obstati. Stojte torej prepasani okoli ledij z resnico, oblečeni v oklep pravičnosti in z nogami, obutimi v pripravljenost za oznanjevanje evangelija miru. Predvsem pa vzemite ščit vere; z njim boste mogli pogasiti vse ognjene puščice hudega. Vzemite tudi čelado odrešenja in meč Duha, kar je Božja beseda.«

Pisateljica Priscilla Shirer je zgodbo o zelo neizmišljeni temi duhovnega boja zapisala, da bi pod svojo streho pomagala vzgojiti nov rod bojevniških princev. In pod vašo.

Pustolovska zgodba, polna skrivnosti, napetosti in akcije, je namenjena osnovnošolcem in je lahko tudi lepo darilo za rojstni dan, ob koncu šolskega leta ali ob prejemu zakramenta birme.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh