Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boris Johnson pred slovesom še na medene tedne v Slovenijo

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 05. 08. 2022 / 14:25
Oznake: Politika, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2022 / 15:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Boris Johnson pred slovesom še na medene tedne v Slovenijo
FOTO: Wikipedija

Boris Johnson pred slovesom še na medene tedne v Slovenijo

Britanski mediji poročajo, da se je njihov premier Boris Johnson pred slovesom s funkcije odpravil še na počitnice v Slovenijo. Te naj bi sledile njegovemu zapoznelemu poročnemu slavju prejšnji konec tedna. Novica o počitnicah je v britanski javnosti sprožila tudi nekaj negodovanja, saj so gospodarski obeti za državo slabi.

Dogajanje v britanski politiki se je v tem tednu skoraj povsem ustavilo. Na počitnicah sta tako prvi minister kot finančni minister Nadhim Zahawi. Da bi bil občutek političnega vakuuma popoln, je na dopustu tudi vodja laburistov sir Keir Starmer.

Dopust politikov v Sloveniji navadno ni glavna tema. Kot je znano, slovenski praviloma letujejo na Hrvaškem. Britanski premier pa si je za počitnice izbral Slovenijo.

"Medeni tedni" še pred slovesom s položaja

Da se Boris Johnson trenutno nahaja v Sloveniji, so za STA potrdili tudi v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba. Kot so poročali britanski mediji, je Johnson počitnice v Sloveniji povezal z razkošno poročno zabavo, ki sta jo skupaj z ženo Carrie sklenila prirediti šele po izteku zaščitnih ukrepov, ki so bili uvedeni zaradi novega koronavirusa. Na samo poroko maja 2021 sta zaradi tega lahko povabila le peščico gostov. Takrat sta goste že vnaprej pozivala, naj si 22. julija 2022 rezervirajo prost dan, zaradi česar so številni mislili, da bo to datum njune poroke.

Razumljivo je, da na Downing Streetu uradno ne želijo razkriti, v katerem kraju se trenutno nahaja njihov premier. Je pa iz več virov potrjeno, da je v Sloveniji in da sta se zakonca na dopust odpravila brez otrok.

Temne napovedi Bank of England

Britanski premier in finančni minister sta na počitnice odšla prav v času, Bank of England poslala grozljivo opozorilo glede stanja gospodarstva v prihodnjih mesecih. Britansko gospodarstvo naj bi tako ob koncu leta zdrsnilo v recesijo, iz katere se ne bo pobralo še nadaljnjih pet četrtletij. V tem času naj bi inflacija narastla kar na 13 odstotkov, kar je za dve odstotni točki več, kot je bilo predvideno v prejšnji napovedi.

Zaradi tega so nekateri politiki nad Johnsonovimi počitnicami izrazili nezadovoljstvo.

Septembra sledi slovo

Premier bi si namreč čas za počitnice bistveno lažje vzel septembra. Šestega septembra naj bi se namreč v prostore na Downing Streetu že vselila njegova naslednica oziroma naslednik. Po pričakovanjih bo to zunanja ministrica Liz Truss, ki pa mora pred tem dobiti še formalno potrditev članov konservativne stranke.

Nalaganje
Nazaj na vrh