Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroke v Angelinem vrtcu obiskal predsednik Pahor

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 12. 2022 / 06:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2022 / 15:41
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Otroke v Angelinem vrtcu obiskal predsednik Pahor

Otroke v Angelinem vrtcu obiskal predsednik Pahor
Angelin vrtec obiskuje blizu 90 otrok. FOTO: Matic Dolenc/FB Angelin vrtec
Poslavljajoči se predsednik republike Borut Pahor je včeraj popoldne, na povabilo sester uršulink, obiskal Uršulinski zavod za vzgojo, izobraževanje, versko dejavnost in kulturo v Ljubljani.

Njegov obisk je potekal v luči praznovanja dveh pomembnih jubilejev: 320-letnice prihoda uršulink v Ljubljano in 20-letnice Angelinega vrtca, poimenovanega po ustanoviteljici reda uršulink Angeli Merici, ki je kot prvi slovenski vrtec uvedel vzgojo po metodi montessori.

Prvi po Francu Jožefu

Po besedah direktorice zavoda s. Marjete Pije Cevc, ki je nagovorila zbrane, je Borut Pahor prvi predsednik republike, ki je obiskal uršulinke v samostojni Sloveniji, in tudi prvi državnik po cesarju Francu Jožefu, ki je kadar koli obiskal ljubljanske uršulinke.

Najprej z otroki Angelinega vrtca

Predsednik Pahor je obisk v Uršulinskem zavodu začel z otroki, vzgojiteljicami in starši v Angelinem vrtcu, ki ga obiskuje skoraj 90 otrok. Ob tej priložnosti se je vzgojiteljicam in otrokom zahvalil, da so skupaj z njim na Kongresnem trgu mnogokrat ponosno pozdravili tuje državnike, ki so na njegovo povabilo uradno obiskali Slovenijo.

Knjižno darilo: Med pravljice

»Ko so odšli iz te naše lepe domovine, ste ostali v njihovih srcih,« je otrokom polaskal predsednik in jim ob vrtčevskem jubileju v znak hvaležnosti podaril posebno knjižno darilo, zbirko pravljic Ele Peroci Med pravljice, izdano ob 100-letnici pisateljičinega rojstva.

FOTO: FB Angelin vrtec


Predsednikovo priznanje Uršulinskemu zavodu

Hkrati je ob tej priložnosti vročil Zahvalo predsednika RS za spodbujanje dobrodelnosti, strpnosti in sodelovanja Uršulinskemu zavodu za vzgojo, izobraževanje in kulturo ob obeh prelomnih obletnicah. Predsednikovo priznanje sta sprejeli direktorica zavoda s. Marjeta Pija Cevc in ravnateljica Angelinega vrtca Tina Opeka.

Predsednikovo priznanje sta sprejeli direktorica zavoda s. Marjeta Pija Cevc in ravnateljica Angelinega vrtca Tina Opeka. FOTO: UPRS, Daniel Novakovič/STA

Srečanje s študentkami

Borut Pahor se je srečal še s študentkami Študentskega doma Uršula, ki deluje v okviru Uršulinskega zavoda, z zaposlenimi v zavodu in s sestrami uršulinkami, ki se jim je zahvalil za povabilo in čast, ki so mu jo izkazale.

Skupna točka: prizadevanje za spravo

V njihovem imenu je predsednika republike pozdravila direktorica Uršulinskega zavoda s. Marjeta Pija Cevc in pri tem poudarila, da so si uršulinke srečanja z njim želele, ker so prepoznale skupno točko z njim, to je prizadevanje za spravo.

Borut Pahor se je srečal še s študentkami Študentskega doma Uršula, ki deluje v okviru Uršulinskega zavoda, z zaposlenimi v zavodu in s sestrami uršulinkami. FOTO: UPRS, Daniel Novakovič/STA

Poseben dan

Tudi ravnateljica Angelinega vrtca Tina Opeka (z njo smo se v začetku leta pogovarjali TUKAJ) se je strinjala, da je bil dan poseben in da jim je bil obisk predsednika Pahorja v veliko čast in veselje.


Nalaganje
Nazaj na vrh