Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boštjan Gortnar: »Vedel sem, da lahko upam in zaupam« [VIDEO]

Za vas piše:
T. M.
Objava: 31. 03. 2022 / 17:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2022 / 14:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Boštjan Gortnar: »Vedel sem, da lahko upam in zaupam« [VIDEO]
Zakonca Gortnar. FOTO: Tatjana Splichal

Boštjan Gortnar: »Vedel sem, da lahko upam in zaupam« [VIDEO]

V letošnji postni akciji z naslovom »Nikoli sam« vas želi ekipa #deliJezusa prek 12 pričevanj spomniti na Božjo obljubo, da nismo in da nikoli ne bomo zares sami.

Enega izmed postnih nagovorov je v okviru omenjene akcije pripravil Boštjan Gortnar. Z ženo Emo sta poročena 29 let in imata pet otrok. 


Težka preizkušnja v času koronavirusa

Ena zadnjih, najtežjih preizkušenj se je v njunem zakonu zgodila dobro leto nazaj, ko je Ema hudo zbolela za koronavirusom. »Takrat se je zame začelo grozno trpljenje. Dvomi, ali bova lahko še kdaj skupaj in ali jo bom lahko še kdaj objel,« pripoveduje Boštjan. 

Z molitvami in prošnjami se je obračal na Boga, imel pa je občutek, da je sam. Bog mu je na to pot poslal svojo Cerkev, na pomoč mu je priskočila prijateljica Kristina iz zakonske skupine, ki mu je vsak dan pošiljala verze iz Svetega pisma. »Svetopisemske vrstice so me držale pokonci. To mi je vlivalo tisto vero, upanje in zaupanje, da bo vse v redu,« pričuje Boštjan. 

Po prestani preizkušnji je Ema spregovorila tudi za tednik Družina (delček intervjuja si lahko preberete na tej povezavi). 

Prav tako se je vsak večer zbralo veliko ljudi pri sveti maši – ki so jih zaradi razmer spremljali virtualno – in skupaj so molili za Emino zdravje. 

»Naučil sem se, da vse tisto trpljenje, ki ga doživljam, ki ga preživljam, prinašam pred Gospoda, pred njegov križ, da mu izročam vse to trpljenje,« je danes prepričan Boštjan. 

Po petih tednih kome so Emo zbudili in takrat sta se lahko zopet slišala, kar je zakonca neizmerno osrečilo. »V vsem tem času sem res čutil Božjo navzočnost,« zaključi Boštjan Gortnar svoje pričevanje. 

Kupi v trgovini

Prošnje vernikov- Sveti časi
Liturgične knjige
29,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh