Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bostonska nadškofija s posebno spletno stranjo spodbuja postno spoved

Objava: 04. 02. 2010 / 09:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bostonska nadškofija s posebno spletno stranjo spodbuja postno spoved

Spoved je eden največjih Božjih darov, pravi bostonski pomožni škof

Za spodbujanje zakramenta svete spovedi so v bostonski nadškofiji v Združenih državah Amerike odprli novo spletno stran, na kateri je moč najti napotke za dobro spoved. Duhovniki omenjene nadškofije bodo za spoved na voljo v vsaki kapeli in cerkvi vsako sredo v postnem času. Spletna stran z naslovom http://www.thelightisonforyou.org/ daje podrobne napotke za pripravo na spoved z izpraševanjem lastne vesti. V pomoč je tudi obrazec za kesanje, ki ga zmolimo pred podelitvijo odpustka.

Bostonski pomožni škof Robert F. Hennessey je za spletno stran posnel video sporočilo. V njem navaja Jezusove besede, ko pravi, da se v nebesih bolj razveselijo enega samega spokorjenega grešnika kot devetindevetdesetih, ki se jim ni potrebno spokoriti. Vsakokrat, ko se nekdo po daljšem času odloči za spoved, se v nebesih radostijo, pravi škof, in ta neverjetna izkušnja radosti se prenese na nas same, ko so nam grehi odpuščeni.

Škof omenja tudi priliko o izgubljenem sinu in pove, da se prav to z nami dogaja pri spovedi. Grešniki, ki smo v grehu umrli, smo po spovedi priklicani nazaj v življenje. Duhovniki, še pojasnjuje škof, so pogosto priče velikemu veselju in olajšanju, ki ju občutijo ljudje, ko so osvobojeni svojih grehov. Spoved, pravi, je eden največjih Božjih darov. Sam gre k spovedi pogosto, pa ne le zato, da bi se spovedal svojih grehov, ampak zato, ker tam prejme milost, s pomočjo katere postaja vedno boljši Jezusov učenec. Spoved nam po njegovih besedah daje možnost za ponoven začetek, kaže nam, kako prijazen in odpuščajoč je naš Bog.

Vsi tisti, ki se bodo odločili za spoved, bodo po škofovih besedah ‘poglobili svoje prijateljstvo z Jezusom’ in bodo deležni ‘duhovnega ozdravljenja’. Božja ljubezen je namreč večja kot grehi katerega koli posameznika, in nihče ne sme misliti, da mu ni pomoči.

Spletna stran o spovedi obiskovalcem postreže tudi z različnimi videoposnetki, podatki o bostonskih župnijah, ter povezavami do strani, kjer papež in škofje pišejo o svojem stališču do svete spovedi. Bostonski škofje spodbujajo vse katoličane, naj svoje prijatelje in znance povabijo k spovedi v letošnjem postnem času. Predlagajo, naj v župnijo pridejo cele družine ali pa skupine, preko povezave s spletno stranjo pa lahko svojim prijateljem pošljejo tudi vabila k spovedi. V bostonski nadškofiji prosijo vernike, naj molijo za uspeh ‘spovedne pobude’ in jih obenem spodbujajo, naj se tudi duhovnikom zahvalijo za njihovo pomoč.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh