Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Božič je več kot zgolj zabava'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 10. 12. 2012 / 10:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Božič je več kot zgolj zabava'

Papež je v nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja opozoril, da ob praznovanju božiča ne smemo pozabiti na rojstvo Božjega sina, ob koncu pa je pozval k solidarnosti s preseljenci.

Papež Benedikt XVI. je v nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu izrazil obžalovanje zaradi vse bolj posvetnega obhajanja božičnih praznikov. V današnji potrošniški družbi nam grozi, da praznični dnevi postajajo vse bolj 'zunanje praznovanje', ljudje pa svojo srečo skušajo najti v materialnih dobrinah. Na dejansko vsebino praznika, rojstvo Božjega sina, vse pogosteje kar pozabljamo. Benedikt XVI. je zato pozval, naj adventni čas izkoristimo za osredotočenje na versko jedro božiča in naj se ozremo 'na skromne jaslice v Betlehemu'. Papež je ob tem v predprazničnem času vernike pozval tudi k večji solidarnosti s preseljenci.

Naloga kristjanov je, da prisluhnejo Božji besedi in da v svojih srcih napravijo prostor za Jezusa. Evangelij včerajšnje druge adventne nedelje nas namreč poziva k spreobrnjenju, povabljeni smo, da sprejmemo Božji dar odpuščanja in da postanemo novi ljudje.

Po papeževih besedah je zakrament sprave poseben kraj, kjer lahko srečamo usmiljenega Boga. »Tu nam Gospod odpusti vse naše grehe, tu ozdravi naše rane in vse odpravi bolečine. Vsako ranjeno srce vzame v svoje roke in mu podari svoj mir in svoje veselje«, je papež spodbudno nagovoril zbrano množico romarjev.

Sveti oče je ob zaključku pozval tudi k solidarnosti s preseljenci, ki so iz različnih razlogov prisiljeni zapustiti svojo domovino. »Advent nas vabi, da se srečamo z Gospodom, zato se kar podajmo na pot«, je povabil Benedikt XVI. Kot je dejal, preseljenci v svojem negotovem in pomoči potrebnem položaju pogosto niso deležni zadostne mere razumevanja, zato naj bomo kristjani v tem predbožičnem času toliko bolj odprti za njihove potrebe.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh