Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božična čarobnost jaslic v Snoviku

Za vas piše:
D. S.
Objava: 28. 12. 2023 / 10:24
Oznake: Božič, Jaslice
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.12.2023 / 10:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božična čarobnost jaslic v Snoviku
FOTO: Arhiv TD Tuhinjska dolina

Božična čarobnost jaslic v Snoviku

Tudi letos je Turistično društvo Tuhinjska dolina, ki skrbi za ohranjanje dediščine, skupaj z ostalimi društvi iz Tuhinjske doline pod vodstvom Manje in Rajka Žebaljec ter Zdenke Klančnik pričaralo čarobno vzdušje božičnega večera.

Ta čarobni čas, ki ga tako radi preživimo z našo družino, kar kliče k odkrivanju nečesa novega. Tradicionalno se je izjemna predstava svetopisemske zgodbe z razstavo jaslic tudi tokrat odvijala na prireditvenem prostoru pri Termah Snovik.

Jaslice so srce božiča. Žive jaslice oz. Božična zgodba pa je nekaj, kar priča o pomenu božiča še malo drugače. Obiskovalci prireditve so lahko občudovali hlevček, ki so ga člani društva pred božičem izdelali popolnoma na novo, prebivalce Betlehema v unikatnih kostumih in govorici njihovih teles: Jožefa in Marijo z osličkom, angelčke, svete tri kralje na konjih, pastirje in ovčke ter uživali v lepoti živega petja zimzelenih božičnih melodij.

FOTO: Arhiv TD Tuhinjska dolina

Svoj prvi solo nastop so izvedli instrumentalisti na pihalih: Teo, Benjamin, David Ažbe in Tim pod vodstvom Edija, sledili so pevci in pevke PZ Solidarnost iz Kamnika pod vodstvom Uroša Gorenca, prisluhnili smo nežnim glasovom Lane, Tjaše in Klare in zvokom njihovih kitar, ki delujejo pod imenom Citrin band in OPZ župnije Šmartno v Tuhinju pod vodstvom Katje Urankar.

Ni božiča brez jaslic, ki na simboličen način prikazujejo rojstvo malega kralja, ki se je rodil v ubogem hlevčku, daleč stran od vsega vrveža, množice in bogastva, obdan z ljubeznijo in tišino noči. Letošnja prireditev je bila obogatena z razstavo jaslic različnih ustvarjalcev iz Tuhinjske doline in bližnjih krajev, najrazličnejših velikosti in iz različnih materialov.

Zadovoljni in praznično razpoloženi obiskovalci res lepe prireditve so si z navdušenjem ogledali jaslice ter prisostvovali bogatemu programu. V dokaj toplem decembrskem večeru pa so se ob kuhanem vinu ter domačem čaju ter ob sproščenem medsebojnem prazničnem druženju še lep čas zadržali na prireditvenem prostoru.

Prizadevne članice in člani TD Tuhinjska dolina si za izvedbo doživete božične prireditve prav zagotovo zaslužijo vse čestitke, saj je bila prireditev res prijetna in zanimiva. Če ste prireditev zamudili, pa si jaslice še vedno lahko ogledate v mobilno prireditvenem prostoru pri Termah Snovik do 2. 1. 2024 med 15. in 17. uro.


Nalaganje
Nazaj na vrh