Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božična zgodba v živalskem vrtu

Za vas piše:
STA
Objava: 22. 12. 2016 / 09:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Božična zgodba v živalskem vrtu

V ljubljanskem živalskem vrtu bodo tudi letos uprizorili Božično zgodbo in žive jaslice.

Živalski vrt Ljubljana tudi letos organizira tradicionalni dogodek Božična zgodba in najbolj žive jaslice v Sloveniji, kjer bo letos gost pevec Oto Pestner, božične pesmi pa bo pel pevski zbor Veterinarske fakultete Phrenicus. Prva predstava bo v nedeljo 25. decembra, ob 17. uri, so sporočili iz Živalskega vrta Ljubljana.

Posebnost živih jaslic v ljubljanskem živalskem vrtu so žive živali, ki nastopajo v predstavi Božična zgodba. Otroci si bodo lahko ogledali mimohod slavnostno okrašenih kamel, po predstavi pa se bodo lahko pomešali med ognjišča, pastirje in ovce ter v hlevčku obiskali sveto družino. Predstava, ki traja pol ure, bo na slovenski kmetiji pred kmečko hišo in 300 let staro kaščo. Božična zgodba bo predstavljena s prizori, v katerih skupaj z živalmi igrajo zaposleni v živalskem vrtu. Dodatno so poskrbeli tudi za posebne svetlobne efekte, so še zapisali.



Priprave na Božično zgodbo potekajo skozi vse leto, intenzivno pa zadnja dva meseca. Oskrbniki živali postopoma seznanjajo z vsemi najmanjšimi podrobnostmi, ki so del predstave - s pisanimi pokrivali, s kostumi oskrbnikov, ki se razlikujejo od njihove vsakodnevne uniforme, s temo, prizoriščem, glasbo in osvetlitvijo, z dimom in celo z aplavzom, so izpostavili in dodali, da je za dobrobit živali pomembno, da lahko pokažejo svoja naravna vedenja, kar v živalskem vrtu vse leto spodbujajo s treningom. V glavnih vlogah so letos kamele Salima, Karlo in Hasan, oslica Drobtinica, vol Tar in mini ovce.



Idejni vodja in organizator dogodka je veterinar Marjan Kastelic. Glasbeno scenski dogodek pa je nastal pod vodstvom režiserja Lojzeta Stražarja. Kostume je oblikovala Alenka Bartl, organizator kostumske opreme je Nada Slatnar, oblikovalec maske Sašo Vene, za razsvetljavo pa je poskrbelo podjetje Soundlight. Dogodek interpretira tudi dramski igralec Jože Vunšek.

Predstave bodo uprizorjene tudi v ponedeljek, 26., torek, 27., sredo, 28. in četrtek, 29. decembra, prav tako ob 17. uri. Za vse, ki se predstave ne bodo mogli udeležiti, bodo fotografije in posnetki na voljo na spletni strani Živalskega vrta Ljubljana v kotičku za medije, so še poudarili.

Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh