Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božične smreke za bolnišnice

Za vas piše:
T. M.
Objava: 13. 12. 2021 / 16:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2021 / 16:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božične smreke za bolnišnice
Med drugim so se smrečic razveselili v obeh kliničnih centrih v državi. FOTO: Pexels.

Božične smreke za bolnišnice

Družba Slovenski državni gozdovi je v zahvalo za požrtvovalnost zdravstvenih delavcev pri obvladovanju epidemije koronavirusne bolezni podarila slovenskim bolnišnicam božične smreke.

Skupno devetim bolnišnicam bodo Slovenski državni gozdovi podarili 28 smrek, večinoma manjših za postavitev na posameznih oddelkih. Kliničnima centroma v Ljubljani in Mariboru pa so ponudili tudi možnost postavitve večje smreke na prostem. 

»Dopoldne so deset metrov visoko smreko, ki je bila posekana na Dravskem polju, postavili in okrasili na zelenici pred urgentnim centrom Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Ob tem so zaposlenim podarili tudi 500 kilogramov jabolk,« poroča STA. 

Znak upanja za bolnike in zahvala zaposlenim 

Direktor kliničnega centra Anton Crnjac je to označil za lepo »simbolično dejanje Slovenskih državnih gozdov. To drevo in lučke na njem naj bodo znak upanja za bolnike, ki vstopajo v našo ustanovo, in zahvale našim zaposlenim, ki v teh težkih časih res bijejo težke bitke.« 

V tem kliničnem centru v Mariboru imajo trenutno hospitaliziranih 170 bolnikov s koronavirusom, od tega jih je 44 na intenzivnem zdravljenju. »Stanje se izboljšuje, vendar se ne smemo prehitro veseliti. Nova različica virusa je na pohodu. Sila si želimo, da nas ne bi presenetila s kakšno ponovno agresijo na bolnišnice,« je še povedal Crnjac ter ponovno pozval ljudi k spoštovanju veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije in k cepljenju. 


Nalaganje
Nazaj na vrh