Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božični koncert pevcev obmejnih goričkih župnij in Porabja

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 08. 01. 2024 / 08:00
Oznake: Božič
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2024 / 08:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božični koncert pevcev obmejnih goričkih župnij in Porabja
FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Božični koncert pevcev obmejnih goričkih župnij in Porabja

Na nedeljo Jezusovega krsta, ob sklepu božičnega časa, so se v župnijski cerkvi Svetega Jurija v Prekmurju zbrali pevci obmejnih goričkih župnij in Porabja, ki so obiskovalce razveselili z 19 božičnimi pesmimi.

Na božičnem koncertu so sodelovali pevci iz župnij Gornji Petrovci, Kuzma, Grad, Dolenci, Pečarovci, Sveti Jurij in pevski zbor Avgust Pavel z Gornjega Senika, ki jih je uvodoma pozdravil domači župnik Aljaž Baša in povabil, da vsak Jezusu daruje najlepše, kar ima, svoje srce, so zapisali na spletni strani soboške škofije.

Najprej je nastopil instrumentalni kvartet (trobenta, pozavna, klarinet, orgle) iz župnije Gornji Petrovci, nato pa še otroški in odrasli mešani zbor. Pevci iz župnije Markovci so zaradi bolezni nastop odpovedali. Voditelji skupin so ob sklepu koncerta prejeli zahvalne listine. Župnik Aljaž Baša se je še posebej zahvalil Cirilu Kozarju, ki je božični koncert organiziral.

Voditelj škofijskega odbora za ljudsko petje Ciril Kozar je spomnil, da je to že 30. božični koncert. Prvi je bil na Gornjem Seniku leta 1992, od takrat potekajo koncerti vsako leto v različnih krajih Goričkega in v Porabju, razen v času koronavirusa. Srečanje so ob spremljavi instrumentalnega kvinteta zaključili s pesmijo Sveta noč.

Kupi v trgovini

Zgodba o prvem božiču (trda vezava)
Za otroke
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh