Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božično drevo v Iraku kot simbol medverskega razumevanja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 12. 2013 / 10:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Božično drevo v Iraku kot simbol medverskega razumevanja

Drevo naj bi predstavljalo »simbol za obnovo mirnega sožitja kristjanov in muslimanov«.

Mestni svet v Bagdadu bo na vzhodnem bregu reke Tigris postavil petmetrsko božično drevo. Božično drevo v mestni četrti Qarrada naj bi predstavljalo simbol za obnovljeno mirno sožitje kristjanov in muslimanov in simbol medverskega dialoga, kot je s sklicevanjem na krajevne vire poročala ustanova Pro Oriente.

Mestna četrt Qarrada je bila do prihoda Američanov in njihovih zaveznikov ena izmed najmočnejših krščanskih četrti v iraški prestolnici. Tam stoji tudi sirska katoliška stolnica, posvečena Mariji, kjer je 31. oktobra 2010 v terorističnem napadu življenje izgubilo več kot 50 kristjanov.

Mestni svet v Bagdadu želi s tem dejanjem izkazati solidarnost z iraškimi kristjani, obenem pa prispevati k prizadevanjem, da se ustavi izseljevanje krščanske manjšine iz države.

Vse močnejše zatiranje, ki ga kristjani trpijo od konca Huseinovega režima, je številne krščanske družine pregnalo v tujino. V zadnjih desetih letih je število kristjanov v Iraku z več kot dveh milijonov padlo na le še okoli 500.000.

Papež Frančišek je včeraj na socialnem omrežju objavil poziv, da je izseljevanje kristjanov s področja Bližnjega Vzhoda nujno potrebno ustaviti in da se s pojavom ne smemo sprijazniti kot z neizogibno usodo. »Ne strinjamo se s predstavo Bližnjega Vzhoda brez kristjanov«, je zapisal sveti oče in obenem pozval k vsakodnevni molitvi za mir na omenjenem območju.





Vir: Kathpress
Foto: AsiaNews

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh