Zapri
Iskanje

Božja beseda poskrbi za obilo sadu, pravi papež

Objava: 07. 12. 2009 / 08:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Božja beseda poskrbi za obilo sadu, pravi papež

V nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja je papež spodbudil vernike, naj sledijo Božji besedi
Papež Benedikt XVI. je včeraj z okna vatikanske palače pred molitvijo angelovega češčenja nagovoril romarje in vernike, ki so se na Miklavževo nedeljo zbrali na Trgu svetega Petra v Vatikanu. Njegovo sporočilo je bila spodbuda vsem zbranim, naj sledijo Božji besedi, za katero je sveti Ambrož dejal, da ‘nam bo obrodila obilo sadu’.

Sveti oče je svoj nagovor pričel z navedkom iz Lukovega evangelija (Lk 3, 1-6), v katerem Janez Krstnik ‘pripravlja pot Jezusu, ki se bo kmalu pojavil in začel s svojim javnim delovanjem’. Pri tem je papež izpostavil, kako evangelist Luka v svojem pisanju najprej omeni številne politične in verske osebnosti svojega časa, v letih 27 oz. 28 našega štetja. Po tem obsežnem zgodovinskem uvodu, je dodal papež, pa predmet pisanja postane ‘Božja beseda’, predstavljena z močjo, ki prihaja od nekoga višjega in se ‘spusti’ na Janeza Krstnika.

Z besedami svetega Ambroža je nato sveti oče pojasnil, da je Cerkev svoje poslanstvo začela ne zaradi človeka, pač pa zarad Besede. In prav v tem je njen pomen: Božja beseda spreminja zgodovino, navdihuje preroke, pripravlja pot Zveličarju in sklicuje Cerkev. In Jezus sam je Božja beseda, ki se je učlovečila v Mariji; preko Njega se Bog popolnoma razodel in se nam vsega daroval. S tem je za nas odprl zaklade svoje resnice in milosti.

Benedikt XVI. je svoje razmišljanje zaključil z besedami, da je najlepša cvetlica, ki je kdaj koli zrasla iz Božje besede, Devica Marija. Marija je dragulj Cerkve, Gospodov vrt na zemlji. Vendar, čeprav je Brezmadežna, se Cerkev venomer bori s puščavo in z vrtom, z grehom, ki suši zemljo in z milostjo, ki jo napaja, tako da lahko obrodi obilo sadu svetništva. Zato, vse vernike spodbuja papež, v tem adventnem času molimo, da bi nam Božja Mati pomagala urediti naša življenja, tako da bomo pripravljeni slediti Božji besedi.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh