Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božja beseda poskrbi za obilo sadu, pravi papež

Objava: 07. 12. 2009 / 08:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Božja beseda poskrbi za obilo sadu, pravi papež

V nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja je papež spodbudil vernike, naj sledijo Božji besedi

Papež Benedikt XVI. je včeraj z okna vatikanske palače pred molitvijo angelovega češčenja nagovoril romarje in vernike, ki so se na Miklavževo nedeljo zbrali na Trgu svetega Petra v Vatikanu. Njegovo sporočilo je bila spodbuda vsem zbranim, naj sledijo Božji besedi, za katero je sveti Ambrož dejal, da ‘nam bo obrodila obilo sadu’.

Sveti oče je svoj nagovor pričel z navedkom iz Lukovega evangelija (Lk 3, 1-6), v katerem Janez Krstnik ‘pripravlja pot Jezusu, ki se bo kmalu pojavil in začel s svojim javnim delovanjem’. Pri tem je papež izpostavil, kako evangelist Luka v svojem pisanju najprej omeni številne politične in verske osebnosti svojega časa, v letih 27 oz. 28 našega štetja. Po tem obsežnem zgodovinskem uvodu, je dodal papež, pa predmet pisanja postane ‘Božja beseda’, predstavljena z močjo, ki prihaja od nekoga višjega in se ‘spusti’ na Janeza Krstnika.

Z besedami svetega Ambroža je nato sveti oče pojasnil, da je Cerkev svoje poslanstvo začela ne zaradi človeka, pač pa zarad Besede. In prav v tem je njen pomen: Božja beseda spreminja zgodovino, navdihuje preroke, pripravlja pot Zveličarju in sklicuje Cerkev. In Jezus sam je Božja beseda, ki se je učlovečila v Mariji; preko Njega se Bog popolnoma razodel in se nam vsega daroval. S tem je za nas odprl zaklade svoje resnice in milosti.

Benedikt XVI. je svoje razmišljanje zaključil z besedami, da je najlepša cvetlica, ki je kdaj koli zrasla iz Božje besede, Devica Marija. Marija je dragulj Cerkve, Gospodov vrt na zemlji. Vendar, čeprav je Brezmadežna, se Cerkev venomer bori s puščavo in z vrtom, z grehom, ki suši zemljo in z milostjo, ki jo napaja, tako da lahko obrodi obilo sadu svetništva. Zato, vse vernike spodbuja papež, v tem adventnem času molimo, da bi nam Božja Mati pomagala urediti naša življenja, tako da bomo pripravljeni slediti Božji besedi.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh