Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bralne mišice v Galeriji Družina spet v živo

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 14. 10. 2022 / 11:01
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.10.2022 / 07:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bralne mišice v Galeriji Družina spet v živo
Utrinek z Bralnih mišic leta 2019. FOTO: Tatjana Splichal

Bralne mišice v Galeriji Družina spet v živo

V soboto, 15. oktobra, se v Galerijo Družino spet v živo vračajo Bralne mišice. Gre za priljubljen dogodek, s katerim želimo pri Družini spodbuditi veselje do branja pri najmlajših generacijah.

Na prvem letošnjem srečanju bodo otroci spoznavali najbolj priljubljene svetnike iz knjige Zgodbe o svetnikih. Predstavil jih bo pater Edvard Kovač.

Svetniki, ki navdihujejo

V knjigi lahko najdete življenjske zgodbe 70 najbolj znanih in najpriljubljenejših svetnikov. Spoznate lahko sv. Ivano Orelansko, ki jo je neomajna vera vodila, da je stopila na čelo vojske, ko je kralju za to zmanjkalo poguma. Ali pa sv. Frančiška Asiškega, ki je s svojo krotkostjo ukrotil krvoločnega volka, sv. Valentina, škofa v antičnem Rimu, ki je tolikokrat govoril o Kristusovi ljubezni, da njegov god, 14. februarja, že vse od srednjega veka povezujemo z dvorjenjem. Morda vas navdihuje sv. Peter Klaver, ki je skrbel za sto tisoče ljudi, potem ko so jih s suženjskih ladij izkrcali kot ujetnike ali pa sv. Bernardka, ki ji je Marija med prikazanim naročilom, naj odkoplje izvira, iz katerega odslej teče zdravilna voda v Lurdu. 

KAJ? Bralne mišice. KJE? Galerija Družina. KDAJ? Sobota, 15. oktober, ob 10. uri. GOST: p. Edvard Kovač.

V ospredju sv. Martin

Njihove zgodbe o pustolovščinah, milostih in pogumu bo predstavil pater Edvard Kovač. Posebna pozornost na tokratnem srečanju, ki se začne ob 10. uri dopoldne, bo namenjena sv. Martinu, ki goduje 11. novembra.

Bralne mišice z Valentino Smej Novak. FOTO: Tatjana Splichal

Naslednje Bralne mišice 12. novembra

Čez štiri tedne, v soboto, 12. novembra, sledijo nove Bralne mišice. Takrat bo v ospredju zelo zabavna in čudovita slikanica Višnjin dnevnik, ki združuje pisanje dnevnika, strip, fotografijo, ilustracije in slikanje. Vse to v eni knjigi, napisani skozi oči 11-letne deklice, ki si želi postati pisateljica, zato začne po nasvetu mentorice-pisateljice pisati dnevnik in opazovati svet okoli sebe.

Kupi v trgovini

birma
Zgodbe o svetnikih
Za mladino
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh