Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Višnjin dnevnik

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 12. 10. 2022 / 19:20
Oznake: Knjiga, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2022 / 20:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Višnjin dnevnik
Slikanica Višnjin dnevnik združuje pisanje dnevnika, strip, fotografijo, ilustracije in slikanje.

Višnjin dnevnik

Zelo zabavna je čudovita slikanica Višnjin dnevnik, ki združuje pisanje dnevnika, strip, fotografijo, ilustracije in slikanje. Vse to v eni knjigi, napisani skozi oči 11-letne deklice, ki si želi postati pisateljica, zato začne po nasvetu mentorice-pisateljice pisati dnevnik in opazovati svet okoli sebe.

Višnja odkriva svet in opazuje ljudi

Višnjo še posebej zanimajo ljudje, vse bližnje v svojem dnevniku opiše in nariše. S prijateljicama rada poseda v hiški na drevesu, od koder imajo čudovit razgled na gozd. Prav tu se začne dogodivščina. Dekleta namreč opazijo skrivnostnega moža, ki se ob nedeljah pojavi ves popackan, v rokah pa ima posode z barvo. Opazijo tudi pisano papigo. Zdaj vedo: nalogo imajo! Raziskati morajo, kdo je ta mož in kaj počne z barvami ves dan v gozdu. Pri razvozlavanju skrivnosti jim pomaga nenavadna pisateljica Rozalija, na katero Višnjina mama gleda z rahlim nezaupanjem, Višnja pa jo naravnost obožuje.

Več o slikanici Višnjin dnevnik TUKAJ.

Kakšno življenjsko zgodbo nosi v sebi skrivnosten mož?

Dekleta se podajo za sledmi. Radovednost jih ponese po gozdu do visokega skalnatega pobočja, za katerim se skriva pravcato bogastvo, ki navduši celo odrasle. Skrivnosten mož dobi ime, razkrije svojo življenjsko zgodbo, ljubezen do živali in slikanja ter se žalostno spominja preteklosti. Kaj neki počne in kako mu lahko Višnja in njeni prijatelji pomagajo?

Več, kot pišemo, bolje pišemo

Slikanica Višnjin dnevnik bo zabavala šolarje, ljubitelje živali, slikarske navdušence in knjižne molje. Starši pa se bodo ob njej zagotovo nostalgično spomnili svojih prvih dnevnikov. Jih še hranite? Morda vas bo Višnja spomnila nanje in vas spodbudila, da jih znova odprete. Ali celo spet pišete. Vsekakor pa za to spodbudite svoje otroke, saj se lahko samo s pisanjem izurijo v dobre pisce, kar jim bo vedno prišlo prav.

Kupi v trgovini

Mladina
Višnjin dnevnik: Okameneli živalski vrt
Za otroke
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh