Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Branje Slovenke za prestižno nemško literarno nagrado

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 18. 06. 2021 / 08:08
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.06.2021 / 12:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Branje Slovenke za prestižno nemško literarno nagrado

Branje Slovenke za prestižno nemško literarno nagrado

Verena Gotthardt se poteguje za nagrado Ingeborg Bachmann, v živo ob 12. uri.

Verena Gotthardt se poteguje za literarno nagrado Ingeborg Bachmann. FOTO: Mateja Rihter



Danes (v petek, 18. junija) ob 12. uri bo imela koroška Slovenka Verena Gotthardt svoj veliki nastop: v neposrednem prenosu televizije 3sat bo brala svoje izbrano besedilo in se potegovala za literarno nagrado Ingeborg Bachmann. Za nagrado se poteguje 14 kandidatk in kandidatov, njihovo branje lahko od 16. do 20. junija slišimo v prenosu televizijskih postaj iz celotnega nemškega prostora.


Verena Gotthardt (1996) je doslej opozorila nase predvsem z dvema deloma: s pesniško zbirko Najdeni nič (2013) in s kratkimi zgodbami v nemščini herausgehen (2018), obe knjigi je izdala Mohorjeva Celovec. FOTO: FB Hanzi Tomažič


Branje Verene Gotthardt posebej za ta dogodek napisanega besedila je sicer že posneto (posnela ga je televizijska mreža ORF), toda žirija bo iz ORF-studia na licu mesta neposredno razpravljala v živo. »Na televizijskem kanalu 3sat si lahko danes ob 12. uri ogledate ta poseben trenutek v živo, možno je branju in debatam slediti tudi na spletu,« je povabil k spremljanju velikega dogodka za koroške Slovence dolgoletni urednik Nedelje Hanzi Tomažič. »Že samo dejstvo, da je Verena povabljena, da bere na tej prireditvi, ki v nemško govorečih deželah nima para in tudi v evropskem literarnem okviru sodi v sam vrh odmevnosti, je izreden dosežek, na katerega smo tudi kot koroški Slovenci upravičeno več kot ponosni,« je zapisal.
Prva kandidatka iz vrst koroških Slovencev pri natečaju za nagrado Ingeborg Bachmann (in hkrati zmagovalka) je bila leta 2011 Maja Haderlap.


Verena z očetom Vincencom Gotthardtom, novinarjem in urednikom pri Nedelji in letošnjim nominirancem za nagrado kresnik s svojim romanom Na drugem koncu sveta. FOTO: Mateja Rihter


Mlada ustvarjalka Verena Gotthardt (1996) je doslej opozorila nase predvsem z dvema deloma: s pesniško zbirko Najdeni nič (2013) in s kratkimi zgodbami v nemščini herausgehen (2018), obe knjigi je izdala Mohorjeva Celovec.

Več o prestižni literarni nagradi Ingeborg Bachmann in ustvarjanju Verene Gotthardt smo pisali v 22. številki Družine, ko smo jo predstavili skupaj z njenim očetom Vincencem Gotthardtom, novinarjem in urednikom pri Nedelji in letošnjim nominirancem za nagrado kresnik s svojim romanom Na drugem koncu sveta.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh