Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Branko Setnikar izgubil kleriški stan

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 03. 2023 / 19:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2023 / 19:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Branko Setnikar izgubil kleriški stan
Branko Setnikar ni več član zbora duhovnikov ljubljanske nadškofije. Simbolna fotografija: Tatjana Splichal

Branko Setnikar izgubil kleriški stan

Kot so kratko sporočili z Nadškofije Ljubljana, je Branko Setnikar, ki je nazadnje deloval kot duhovni pomočnik v Župniji Bloke, izgubil kleriški stan.

Spomnimo: kot smo poročali TUKAJ, je Branko Setnikar ob koncu leta 2021 zapustil duhovniški poklic in zaprosil za laizacijo. Kot so tedaj zapisali v decembrskih Sporočilih slovenskih škofij, je bil Setnikar suspendiran po kan. 1333, § 1 Zakonika cerkvenega prava (ZCP). S poletjem 2021 je bil razrešen službe duhovnega pomočnika v Župniji Bloke.

Papež privolil Setnikarjevi prošnji

Zdaj pa so z Nadškofije Ljubljana sporočili, da je Dikasterij za nauk vere ljubljanskemu nadškofu metropoliti msgr. Stanislavu Zoretu sporočil, da je papež Frančišek po poročilu istega dikasterija 26. januarja letos privolil prošnji Branka Setnikarja in odločil, da ta izgubi kleriški stan. S tem ni več član zbora duhovnikov ljubljanske nadškofije.

Novomašnik leta 2013, zdaj podjetnik

Setnikar je novo mašo daroval leta 2013 v župnijski cerkvi v Polhovem Gradcu, nato pa je bil kaplan v Župniji Železniki in Župniji Šentvid pri Stični, upravitelj Župnije Preddvor in soupravitelj Župnije Kokra, nazadnje pa, kot zapisano, po vrnitvi z zdravljenja eno leto duhovni pomočnik v Župniji Bloke. Zdaj vodi podjetje za oblikovanje in izdelavo tiskanega materiala.

Kupi v trgovini

Duhovnik v viharnih časih
Zgodovina
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh