Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete brezplačno knjigo z naslovom Kot v Nazaretu, avtorja Renéja Voillaumea. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Zgodovina

Duhovnik v viharnih časih


Zgodovina

Duhovnik v viharnih časih

Daniel Kaštrun

Vsak rod ima vzpone in padce, izredne ljudi, na katere smo lahko ponosni, svetnike, pa tudi slabe zglede. Več
19,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Duhovnik v viharnih časih
Duhovnik v viharnih časih
19,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610406112
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Zbirka: Čas in ljudje
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2019
Ikona seznama Število strani: 208
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 130 x 200 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0611-2

O izdelku

Vsak rod ima vzpone in padce, izredne ljudi, na katere smo lahko ponosni, svetnike, pa tudi slabe zglede. Vsi pa smo tako ali drugače grešni, pomanjkljivi. Izvirni greh je dediščina vseh rodov; končno smo vsi bolniki potrebni telesne in duhovne ozdravitve, milosti ter odpuščanja. Krščanstvo je bilo, je in bo zgodovina vzorov in bojev, porazov, zmot in razkolov ter vojn. Sredi te zgodovine pa se dogaja največja duhovna prenova človeštva po Kristusu, množica posnemovalcev, ki jih tudi v naši rodbini ni manjkalo.

Od kod ta apokaliptični vzpon zla obeh vojn? Vzroke vidim v »izmih«, materializaciji politike, v neizmernem pohlepu po bogastvu, lagodnem življenju, osvajalnih vojnah, sprevrženih vrednotah z uporabo modernih sredstev orožja. Druga svetovna vojna je izbila dno v treh totalitarizmih: nacizem, komunizem, fašizem. Vsi so imeli za osnovo borbeni ateizem, iluzije novega svetovnega reda ter uničenje vere in krščanstva. Zlo, oblečeno v angele s samočaščenjem, sprevržene vrednote, kult smrti, malikovanje določenih vodilnih oseb in skupin.Tako pot so prehodili moj rod, vsi Slovenci, vsa Evropa in ves svet. Moj oče in mati sta izbrala drugačno pot, pot Jezusa Kristusa, pot Cerkve.

Podobni izdelek

Zgodovina
42,00€ Poglej izdelek: doma/daheim

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh