Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brata Kličko papeža prosita za pomoč

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 03. 2022 / 12:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.03.2022 / 16:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Brata Kličko papeža prosita za pomoč
Brata Vitalij in Vladimir Kličko pred dnevi v Kijevu. FOTO: Vatican Media

Brata Kličko papeža prosita za pomoč

Brata Kličko sta papeža Frančiška in druge verske voditelje prosila za podporo Ukrajini.

»Kar se dogaja v srcu Evrope, se dotika src vseh ljudi na planetu, ki ljubijo pravičnost in dobroto, ne glede na svoj izvor in versko prepričanje,« je v včerajšnjem videosporočilu na družbenem omrežju Twitter dejal župan Kijeva Vitalij Kličko. Skupaj z bratom Vladimirjem sta v angleškem jeziku pozvala duhovne voditelje sveta, naj zavzamejo odločno stališče in »ponosno prevzamejo odgovornost svojih religij za mir«.

Vabim vas, da pridete v Kijev ter izkažete svojo solidarnost in sočutje do ukrajinskega ljudstva.

Brata sta se poimensko obrnila na papeža Frančiška in velikega imama Ahmada al-Tayyeba, ruskega pravoslavnega patriarha Kirila I. v Moskvi, dalajlamo in glavnega rabina Izraela Davida Laua. »Vabim vas, da pridete v Kijev ter izkažete svojo solidarnost in sočutje do ukrajinskega ljudstva,« tako župan Vitalij Kličko. »Naredimo Kijev prestolnico človečnosti, duhovnosti in miru,« je 50-letni nekdanji boksar pozval verske voditelje.

Volja Ukrajine do upora je neomajna in ljudje se bodo še naprej borili za svoje pravice.

Legendi boksa sta obenem v skupnem pogovoru za nemški časnik Welt am Sonntag sporočili, da želita ostati v Ukrajini in se še naprej boriti proti ruskim vojakom, saj druge izbire nimata. Kot je dejal Vitalij Kličko, bi bila to zanj izdaja in zdelo bi se mu »res neprimerno«, če bi kot izvoljeni župan zapustil svojo državo. Volja Ukrajine do upora je neomajna in ljudje se bodo še naprej »borili za svoje pravice«. »Pri tem ne gre samo za Ukrajino, ampak tudi za mir v svetu,« je pojasnil Vladimir Kličko. Eksplozija ene od ukrajinskih jedrskih elektrarn bi namreč lahko pomenila »konec Evrope«.

Nalaganje
Nazaj na vrh