Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brazilska prva dama okužena s koronavirusom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 08. 2020 / 09:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2020 / 09:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Brazilska prva dama okužena s koronavirusom

Predsednik Bolsonaro je koronavirusno bolezen 19 sprva označil za »manjšo gripo«.

Foto: Vatican Media

Brazilska prva dama Michelle Bolsonaro je v teh dneh pod budnim zdravniškim nadzorom, potem je so testi pokazali, da je okužena z novim koronavirusom. kot poroča spletni portal Vatican News, Bolsonarova zaenkrat nima hujših simptomov koronavirusne bolezni 19.

Prvo damo so testirali po njeni udeležbi na avtomobilski tekmi v prestolnici Brasilii, kjer je nagovorila zbrane, pri tem pa uporabljala tudi zaščitno masko. 38-letna Michelle se po navedbah tamkajšnjih medijev dobro počuti in upošteva vse nasvete zdravnikov.

Njen mož, 65-letni brazilski predsednik Jair Bolsonaro, je koronavirusno bolezen 19 že prebolel. Kot je sporočil, je potrdilo o okužbi z novim virusom dobil v začetku julija, nato pa je dva tedna preživel v samoizolaciji v predsedniški palači. Imel je tudi nekaj simptomov bolezni, med drugim povišano telesno temperaturo in kašelj.

Brazilski minister za znanost in tehnologijo, 57-letni Marcos Pontes, je prav tako sporočil, da so izidi njegovega testa za okužbo s koronavirusom pozitivni, in je tako že peti oboleli član tamkajšnje vlade. Brazilija je sicer ravno znova odprla meje za mednarodna letalska potovanja, ki so bile zaprte od letošnjega marca. Kljub dolgotrajnemu zaprtju meja v državi beležijo drugo najvišjo stopnjo okužb s koronavirusom na svetu, saj je tam okuženih kar 2,5 milijona ljudi, doslej jih je umrlo več kot 90.000.

Predsednik Bolsonaro se je pred dnevi udeležil slovesnega odprtja nove vodovodne napeljave v brazilski zvezni državi Bahia, kjer si je med drugim snel zaščitno masko in se rokoval z navzočimi. Preden se je epidemija koronavirusa usodno razširila tudi po Braziliji, je Bolsonaro o koronavirusni bolezni 19 govoril kot o »manjši gripi«.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh