Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brazilski kardinal Scherer: Protesti so upravičeni

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 07. 2013 / 08:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Brazilski kardinal Scherer: Protesti so upravičeni

Brazilski kardinal Scherer: Protesti so upravičeni

»Velik izziv je ustvariti dostojne življenjske pogoje za vse državljane.«

Brazilski kardinal Odilo-Pedro Scherer je izrekel podporo socialnim protestom v državi, dokler se ti ne razvijejo v nasilje. Protesti so znamenje političnega prebujenja mladih, ki tu stojijo v prvih vrstah, je pojasnil nadškof iz Sao Paula v pogovoru za milanski časnik 'Avvenire'.

»Dobro je, da se mladi odpravijo na ulice in tam mirno protestirajo. S tem pokažejo, da si tudi v vsakodnevnem življenju prizadevajo za svoje zahteve, in ne le v digitalnem svetu«, je kardinal dejal pred začetkom svetovnega dne mladih, ki se jutri pričenja v Riu de Janeiru.

S problemom revščine v Braziliji Evropejci pogosto pretiravamo, kajti tamkajšnje gospodarstvo se je precej okrepilo. »Toda bogastvo je še vedno močno koncentrirano.« Za deželo ostaja velik izziv ustvariti dostojne življenjske pogoje za vse državljane, poudarja kardinal Scherer.

Poleg sodijo po kardinalovih besedah še 'strukturalni problemi', kot so denimo nasilni kriminal, neučinkovitost pravosodja in propad mest. V tem položaju Cerkev predstavlja pomoč ter 'živo in učinkovito silo', ki bi lahko pripomogla k preobratu narodne samozavesti. V preteklih tednih je v Braziliji na sto tisoče državljanov protestiralo za boljšo socialno politiko in več naložb v izobraževanje ter infrastrukturo. Medtem je vlada predsednice Dilme Rousseff že nakazala nekaj pripravljenosti za posluh zahtevam protestnikov.

Vir: Kathpress

Foto: splet


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh