Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brezplačna pomoč pri uporabi računalnika in pametnega telefona

Za vas piše:
Jure Pavlič
Objava: 22. 03. 2023 / 14:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2023 / 11:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Brezplačna pomoč pri uporabi računalnika in pametnega telefona
Obiskovalka eKamre in svetovalec. FOTO: Slovenska karitas

Brezplačna pomoč pri uporabi računalnika in pametnega telefona

Glede na hiter napredek tehnologije v zadnjih letih mnogi posamezniki, še posebej starejši, težko sledijo vsem trendom in se upirajo uporabi tehnologije, kljub temu, da bi jim iz različnih vidikov lahko olajšala življenje. Drugi si med tem sploh ne predstavljamo več življenja brez tehnologije, v svetu, ki stremi k temu, da se spodbuja uporaba računalnikov in telefonov na vseh področjih življenja. Kaj pa če so vam ali komu od vaših bližnjih nove tehnologije tuje?

Že z osnovnim znanjem uporabe pametnega telefona ali računalnika, se lahko starejši počutijo bolj varno in manj osamljeno. V nujnih zdravstvenih primerih lahko prek telefona hitro pokličejo na pomoč. Socialna omrežja in elektronska pošta jim lahko pomagajo pri ohranjanju osebnih stikov in hkrati ponujajo možnost spoznavanja novih ljudi. Prav tako so lahko bolj informirani glede tega, kaj se dogaja pri nas in po svetu. Uporaba sodobne tehnologije lahko pomaga tudi pri ohranjanju psihičnega zdravja. Ponuja namreč različne aplikacije in igre, prilagojene za starejše, kjer lahko urijo svoje znanje in spomin. Dodatno pa jim lahko olajša naročanje na zdravstvene storitve, plačevanje položnic, pregled čakalnih vrst v zdravstvu, pregled bančnega računa in še mnoge druge prednosti.

Kaj ponuja eKamra?

Z namenom, da bi ljudem lahko pomagali pri uporabi sodobne tehnologije, smo v sodelovanju s Škofijsko karitas Ljubljana, Slovensko karitas in Zavodom Pelikan - Karitas razvili eKamro. To je prostor, kjer lahko prav vsak, ne glede na predznanje, dobi brezplačno individualno pomoč pri uporabi računalnika in pametnega telefona. Fizično se eKamra nahaja v prostorih Škofijske karitas Ljubljana, na Poljanski cesti 2. Svetovalci vodo pomagali vsakemu, ne glede na starost in predznanje, je pa koristno, da se zainteresirani za termin dogovorijo po telefonu (01 431 22 14) ali po mailu (jure.pavlic@lj.karitas.si).

Njihovi sodelavci so pripravljeni potrpežljivo in vztrajno pomagati pri uporabi elektronske pošte, socialnih omrežij, spletnem nakupovanju, elektronskem naročanju pri zdravniku, uporabi aplikacije Zoom in podobnih težavah, ki mnogim predstavljajo velik izziv. 

eKamra poteka v sklopu projekta eSOS – spletna prepoznava socialnih stisk, ki že več kot eno leto deluje na področju digitalizacije in socialnih stisk.

Nalaganje
Nazaj na vrh