Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Čar novih tehnologij in transhumanizem : 115 vprašanj


Filozofija in esejistika

Čar novih tehnologij in transhumanizem : 115 vprašanj

Tanguy Marie Pouliquen

Bo jutri vse digitalizirano? Nas bodo preverjali na vsakem koraku? Bomo sploh še ljudje? Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Čar novih tehnologij in transhumanizem : 115 vprašanj
Čar novih tehnologij in transhumanizem : 115 vprašanj
29,90€

Lastnosti

Koda: 9789610408451
Avtor prevoda: Drago Ocvirk
Spremna beseda: Bojan Žalec
Založba: Družina
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2022
Število strani: 240
Vezava: mehka
Mere: 153 x 230 mm
ISBN: 978-961-04-0845-1

O izdelku

Bo jutri vse digitalizirano? Nas bodo preverjali na vsakem koraku? Bomo sploh še ljudje?

Nove tehnologije vdirajo v naše vsakdanje življenje do te mere, da postajajo del nas samih. Vedno bolj smo "povezani". Toda kaj je tisto, s čimer si želimo biti resnično povezani?

Če napredek, ki ga omogoča tehnološki razvoj, predstavlja neslutene možnosti za človeka, se vendarle zdi upravičeno vprašati, kdaj tehnologija preneha biti sredstvo v službi človeka in postane sama po sebi cilj, ki mu je človek podrejen.

Pojav transhumanizma nam preko umetne inteligence daje vedeti, da je človek z njeno pomočjo lahko nekaj več. Njena moč pa je praktično neomejena, saj lahko posega celo v spreminjanje identitete posameznika, zaradi česar začnemo dvomiti o našem pojmovanju in dojemanju človeka.

Kaj naj si mislimo o očaranosti, ki jo imamo vsi ob pojavu novih tehnologij? Je vse, kar je tehnično mogoče, tudi dobro? Na kaj moramo biti pazljivi? Kaj je dobrobit transhumanizma in kakšne so njegove pasti? Kako ostati svobodni ob tej novi kulturi?

Avtor v 115 dokumentiranih vprašanjih in odgovorih skozi prizmo krščanskega humanizma razlaga pojav tehnokratske kulturne evolucije in predlaga etična merila, da bodo tehnologije v celoti ostale v službi človeka.


Kratek življenjepis avtorja

TANGUY MARIE POULIQUEN je redni profesor etike na Katoliškem inštitutu v Toulousu (ICT), kjer je vodja katedre za družbeno etiko. Njegova študijska večdisciplinarnost (je namreč doktor teološke antropologije, magister javnega prava, magister ekonomije in filozofije, ter magister klinične psihologije), duhovno spremljanje ljudi in njegovo oznanjevalno poslanstvo po svetu, mu omogoča poglobljen uvid v osebo kot celoto. Je tudi govornik na številnih konferencah po svetu, avtor več kot ducat knjig o etiki in duhovnosti, ter gostujoči predavatelj na tujih univerzah. Je duhovnik Skupnosti blagrov, kjer opravlja svojo službo v okviru usposabljanja študentov in posvečenih oseb.

Podobni izdelek

Izpostavljeno
Mednarodna uspešnica
Delo za dušo
Filozofija in esejistika
29,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh