Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znanstvena konferenca presegla pričakovanja

Za vas piše:
M. M.
Objava: 23. 03. 2022 / 11:26
Oznake: Dogodek
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2022 / 11:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Znanstvena konferenca presegla pričakovanja
Glavni tajnik Alma Mater Europaea – ECM Barbara Toplak Perovič (na sredini). FOTO: Alma Mater Europaea

Znanstvena konferenca presegla pričakovanja

Letošnja jubilejna 10. znanstvena konferenca »Za človeka gre«, ki sta jo organizirala Alma Mater Europaea in Evropska akademija znanosti in umetnosti je po njihovi oceni presegla vsa pričakovanja.

»V sedmih dneh smo gostili več kot 250 panelistov, dnevno se nam je pridružilo preko 2000 udeležencev, ki so spremljali 60 okroglih miz in panelov,« je ob zaključku konference poudarila dr. Barbara Toplak Perovič, glavni tajnik Alma Mater Europaea – ECM.

Visoki gostje

Mednarodna zdravstvena konferenca, ki se je odvijala med 11. in 18. marcem 2022, je postregla z najreprezentativnejšimi znanstveniki z različnih akademskih področij. Uvodni dan so zaznamovali predsednik Republike Slovenije Boris Pahor, minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, častni predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti dr. Felix Unger in častni predsednik Svetovne akademije znanosti in umetnosti dr. Ivo Šlaus.

O diskriminaciji dekanja z Oxforda

Med osrednjimi govorniki je zakoreninjenost diskriminacije, zlasti v tistih sistemih, ki naj bi v družbi služili kot orodje za preprečevanje neenakosti in spodbujanje raznolikosti in vključenosti vseh, osvetlila dekanja prava na Univerzi v Oxfordu Mindy Chen-Wishart.

Trajnostni in etični izzivi prihodnosti

Razprave o aktualnih temah trajnostne in etične prihodnosti v okvirih izzivov sodobne družbe so osvetlile družbene in humanistične vidike ter iskale ravnotežje med hitrim tehnološkim in družbenim razvojem ter socialno pravičnostjo na področjih zdravja, medicine, socialne gerontologije, socialnega dela, prava, izobraževanja, psihologije, psihoterapije, komunikacije, arhivistike, informatike, filozofije in humanistike.

Koordinator študijskega procesa dr. Sebastjan Kristovič. FOTO: Alma Mater Europaea

Sodelovanje vseh študentov

Alma Mater Europaea ima 1600 študentov na 28 študijskih programih na doktorski, magistrski in dodiplomski stopnji. »Pri konferenci so sodelovali vsi študenti. Doktorski so predstavljali svoje raziskave, magistrski so pripravljali in objavljali recenzije, dodiplomski pa so pisali povzetke referatov,« je povedal dr. Sebastjan Kristovič, koordinator študijskega procesa.


Nalaganje
Nazaj na vrh