Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanska Karitas kritična do načrtovanih sprememb glede socialne pomoči

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 27. 06. 2012 / 16:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanska Karitas kritična do načrtovanih sprememb glede socialne pomoči

Premier Cameron je v ponedeljek po navedbah britanskih medijev predlagal kar sedemnajst reformnih ukrepov, s katerimi bi znižal stroške socialne pomoči.

Britansko združenje Karitas je izrazilo ‘izjemno zaskrbljenost’ zaradi načrtovanih sprememb socialnega zakona, ki jih je predlagala vlada predsednika Davida Camerona. Že marca letos je prišlo do določenih sprememb, ki pa še niti niso povsem stopile v veljavo, so poudarili pri mreži Caritas Social Action Network (CSAN). Kot menijo, je še prezgodaj, da bi lahko predvideli učinke teh sprememb. Premier Cameron je v ponedeljek po navedbah britanskih medijev predlagal kar sedemnajst reformnih ukrepov, s katerimi bi znižal stroške socialne pomoči.

Socialna mreža Karitas je kritična predvsem do predloga, da bi bilo potrebno zmanjšati otroški dodatek materam samohranilkam, če imajo te tri ali več otrok. Finančna podpora za otroke je potrebna, da se najmlajšim zagotovi temeljna oskrba. Pri tem bi šlo uvajanje omejitev na podlagi števila družinskih članov predvsem na račun otrok iz velikih družin opozarjajo pri Karitas.

Človekoljubna organizacija nasprotuje tudi predlogu, da bi osebam, mlajšim od petindvajset let, ukinili finančno podporo za plačilo bivališča. Velik del mladih, ki takšno podporo prejemajo, imajo zelo nizko plačo ali pa še iščejo zaposlitev. Nekateri so zaradi bolezni popolnoma onesposobljeni za kakršno koli delo. Obstajajo številne okoliščine, v katerih selitev v hišo staršev ne bi bila najboljša rešitev. Nekaterim ljudem tako grozi nevarnost, da bodo ostali brez strehe nad glavo.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh