Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanske šole opuščajo verski pouk

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 12. 2013 / 08:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanske šole opuščajo verski pouk

Tretjina vseh državnih šol za 14- do 16-letnike tega predmeta nima več v ponudbi.

Okoli tretjina vseh državnih šol v Veliki Britaniji po navedbah tamkajšnjih medijev ne nudi več verskega pouka za 14- do 16-letne dijake. Čeprav gre za obvezni predmet, versko vzgojo iz predmetnika izpodrivajo drugi predmeti, kot je minuli konec tedna poročal britanski časnik »The Daily Telegraph«.

Po mnenju Združenja britanskih učiteljev verskega pouka je tovrstni razvoj neposredna posledica uvedbe zaključnih izpitov EBacc za 16-letnike, saj so za njihovo uspešno opravljanje potrebne dobre ocene pri predmetih, kot so angleški jezik, matematika, naravoslovje, tuji jeziki in zgodovina ali geografija.

Ker je število dijakov, ki uspešno opravijo zaključne izpite EBacc, pomembno za vpis na posamezno šolo, za vero preprosto zmanjkuje časa, so britanski mediji navedli besede Eda Pawsona, predsednika zgoraj omenjenga združenja. Čeprav je dober verski pouk »življenjsko pomemben del celostne izobrazbe« slehernega učenca, je temu namenjeno vedno manj časa, poleg tega pa so številni učitelji verskega pouka pomankljivo izobraženi, ugotavlja Pawson.





Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh