Zapri
Iskanje

Britanski kardinal: utopljeni migranti nas pozivajo k dejanjem

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 11. 2021 / 13:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2021 / 13:41
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Britanski kardinal: utopljeni migranti nas pozivajo k dejanjem

Britanski kardinal: utopljeni migranti nas pozivajo k dejanjem
Obala v francoskem Wimereuxu po begunski tragediji FOTO: Vatican Media
Po smrtni nesreči čolna z migranti v Rokavskem prelivu je britanski kardinal Vincent Nichols izrazil zahtavo po takojšnjem ukrepanju.

»Grozljiva izguba tolikih življenj v vodah Rokavskega preliva je tragičen poziv k dejanjem,« je nadškof v londonskem Westminstru zapisal na družbenem omrežju Twitter. Dogodek po besedah predsednika Škofovske konference Anglije in Walesa »grafično ponazarja tako neusmiljeno zlo trgovcev z ljudmi kot obup tistih, ki želijo pobegniti pred revščino, spori ali preganjanjem v iskanju boljšega življenja«. Kardinal poziva mednarodno skupnost, naj ustvari varne poti za begunce in si po vsem svetu še bolj prizadeva za odpravo vzrokov revščine.

Tragedija v Rokavskem prelivu grafično ponazarja tako neusmiljeno zlo trgovcev z ljudmi kot obup tistih, ki želijo pobegniti pred revščino, spori ali preganjanjem v iskanju boljšega življenja.

Minulo sredo je v brodolomu v Rokavskem prelivu življenje izgubilo najmanj 27 migrantov, ki so želeli iz Francije priti v Veliko Britanijo. Med njimi je bilo tudi sedem žensk in trije otroci. Čoln je na poti iz Francije zgrešil pravo smer proti južni obali Anglije.

Britanski kardinal Vincent Nichols FOTO: arhiv Družine

Tudi francoski škofje so izrazili globoko žalost zaradi omenjene nesreče. »Znova želimo zagotoviti svojo navzočnost in izraziti pripravljenost, da te otroke, žene in može podpremo in sprejmemo v svojo sredo,« so v skupni izjavi za javnost zapisali škofje severnofrancoskih škofij Lille, Arras in Cambrai. Begunsko vprašanje je sicer izredno kompleksno, toda Evropska unija ima potrebna sredstva, da se s temi izzivi sooči in ob tem v središče razprave postavi človekovo dostojanstvo, menijo francoski škofje.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh