Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski katoličani v podporo misijonarjem

Objava: 18. 05. 2010 / 08:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski katoličani v podporo misijonarjem

Izkupiček mašnih darov za uspeh papeževega obiska na Otoku naj bi šel v podporo duhovnikom v misijonih

Neka katoliška človekoljubna organizacija v Veliki Britaniji je z namenom, da bi podprla delovanje duhovnikov v misijonih, pozvala vernike, naj velikodušno prispevajo mašne darove za uspeh papeževega obiska na Otoku septembra letos. Kot spodbudo za čim večje število darov njihovi organizaciji so se pri ‘Pomoči Cerkvi v stiski’ domislili spominske knjige, kamor bodo zapisali imena vseh darovalcev in knjigo ob obisku izročili v dar svetemu očetu.

Darovi, ki jih bodo zbrali na ta način, bodo namenjeni duhovnikom, ki v okviru omenjene organizacije delujejo v misijonih po državah, kjer je krščanstvo preganjano in zatirano. Predstavnik organizacije ‘Pomoč Cerkvi v stiski’ še dodaja, da vernike spodbujajo tudi k molitvi za svetega očeta in vse duhovnike, saj so le-ti prav zdaj najbolj potrebni tovrstne podpore. V moči svetega Duha in na priprošnjo Deviške Matere naj bi okrepili svojo vero in obnovili duhovniške zaobljube.

Organizacija ‘Pomoč Cerkvi v stiski’ posebno pozornost posveča predelu Bližnjega vzhoda, še posebej po pozivu papeža Benedikta XVI., da je Cerkev na tem področju najmočneje ogrožena. Zato pri omenjeni organizaciji z denarnimi prispevki dejavno pomagajo preganjanim katoličanom na tem področju. Poleg denarnih darov pa predstavniki organizacije spodbujajo tudi duhovne darove v obliki mašnih daritev in molitev rožnega venca v podporo papežu in delu te človekoljubne organizacije.

Dodatne informacije o človekoljubni organizaciji ‘Pomoč Cerkvi v stiski’ so na voljo na spletnem naslovu http://www.acnuk.org/pages/papal-gifts.html.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh