Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski mediji dvomijo v čudež na priprošnjo kardinala Newmana

Objava: 14. 05. 2010 / 08:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski mediji dvomijo v čudež na priprošnjo kardinala Newmana

Razglasitev kardinala Newmana za blaženega je predvidena v času papeževega obiska na Otoku septembra letos

V Veliki Britaniji trenutno poteka vroča razprava o s strani Cerkve priznanem čudežu, ki naj bi se zgodil na priprošnjo kardinala Johna Henryja Newmana(1801-1890). Kardinala Newmana naj bi papež, ki bo v tem času na obisku v Angliji in na Škotskem, 19. septembra letos v Coventryju razglasil za blaženega.

V začetku tedna je tiskovni predstavnik v postopku za Newmanovo razglasitev, Jack Valero, zavrnil očitek, da za omenjeni čudež obstaja 'povsem naravna razlaga'. Pisatelj John Cornwell je namreč pred tem v britanskem časniku 'The Sunday Times' navedel mnenja uglednih zdravnikov in psihologov, ki že desetletja raziskujejo placebo učinke in tovrstne čudeže pojasnjujejo s povsem naravnimi zakoni.

Neki ameriški diakon naj bi leta 2001 šest dni po operaciji spinalne stenoze (zožitve vretenčnega kanala)nenadoma ne čutil več nikakršnih bolečin, potem ko je za priprošnjo molil h kardinalu Newmanu. To je katoliška Cerkev v preteklem letu priznala kot čudež.

Čudež ali mučeništvo je pogoj za razglasitev kandidata za blaženega. John Henry Newman, ki je pri štiriinštiridesetih letih kot anglikanski teolog prestopil v katoliško vero, sodi med najuglednejše osebnosti cerkvene zgodovine 19. stoletja. Leta 1847 je prejel duhovniško posvečenje, leta 1879 pa ga je papež Leon XIII. imenoval za kardinala.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh