Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski škofje kritični do kraljice

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 07. 2013 / 07:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Britanski škofje kritični do kraljice

Britanski škofje kritični do kraljice

Elizabeta II. je s podpisom potrdila legalizacijo istospolnih zakonskih zvez, katoliški škofje to označujejo kot 'preobrat v angleški zakonodaji'.

Predsednik in podpredsednik katoliške Škofovske konference Anglije in Walesa sta ob legalizaciji istospolnih zakonskih zvez na Otoku izrazila svoj komentar: novi zakon po njunem mnenju zakonsko zvezo spreminja v nekakšno ustanovo, v kateri odprtost za potomstvo in s tem povezana skupna odgovornost staršev nista več temeljnega pomena, kot so škofje kritično zapisali v izjavi za javnost.

Medtem je britanska kraljica Elizabeta II., posvetna poglavarka anglikanske Cerkve, s svojim podpisom minulo sredo dala prosto pot sprejetju zakona – kljub ostri kritiki anglikanskih škofov.

Uvedba novega zakona označuje preobrat v angleški zakonodaji, ki napoveduje obširen družbeni razkol, je še zapisano v izjavi katoliških škofov. Doslej je zakonska zveza nudila varen okvir za odnos med moškim in žensko ter za vzgojo in skrb za skupni naraščaj. S sprejetjem omenjenega zakona, svojo zaskrbljenost izražajo škofje, pa so v ozadje potisnjene ravno osrednje vsebine zakonske zveze.

17. junija 2013 so se pričeli še zadnji posveti o zakonu, ki je bil tedaj še na stopnji osnutka. Katoliška Cerkev priznava, da so bile nekatere zahteve nasprotnikov zakona, denimo zaščita Cerkva, ki niso pripravljene sklepati istospolnih zakonskih zvez, vendarle uslišane.

Še vedno pa ostaja nejasen položaj glede verskih šol. Obstaja namreč možnost, da bi zaradi zakonskih sprememb v učnih načrtih prišlo do konflikta z verskimi vsebinami posameznih Cerkva.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia


Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh