Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski škofje na obisk v Vatikan

Objava: 11. 01. 2010 / 09:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski škofje na obisk v Vatikan

Škofje želijo skupaj s papežem doreči podrobnosti njegovega obiska v Veliki Britaniji septembra letos

Britanski škofje želijo skupaj s papežem Benediktom XVI. doreči podrobnosti obiska svetega očeta v Veliki Britaniji septembra letos. Program obiska bo le ena izmed tem, ki jo bodo škofje obravnavali na svojem obisku ad-limina v Vatikanu. Angleški in valižanski škofje bodo v Rim odpotovali 25. januarja, škotski pa ob koncu februarja. Papež Benedikt XVI. naj bi Veliko Britanijo obiskal med 16. in 19. septembrom, vendar termin uradno zaenkrat še ni potrjen.

Kot je poročala katoliška agencija SIR, bo do srečanja med svetim očetom in britansko kraljico Elizabeto II. najverjetneje prišlo na Škotskem. Monarhinja naj bi papeža sprejela v svoji počitniški rezidenci, na gradu Balmoral. Obe britanski škofovski konferenci pa želita s svetim očetom potrditi tudi program maš, ekumenskih srečanj in ostalih programskih točk.

Papež naj bi v Angliji preživel tri dni. V tem času bo prebival v prostorih apostolske nunciature v Wimbledonu. Po zaključku obiska naj bi za en dan odpotoval še na Škotsko, kjer je predviden obisk Edinburgha, Glasgowa in univerzitetnega mesta St. Andrews. Najstarejša univerza na Škotskem namreč v letošnjem letu praznuje šeststoletnico ustanovitve, zato si še prav posebej želijo obiska svetega očeta. Po napovedih naj bi papež daroval sveto mašo na prostem na glasgowskem stadionu Hampden Park.

Kot predvidevajo v medijskih zapisih, naj bi papež ob koncu svojega obiska za blaženega razglasil angleškega kardinala Johna Henryja Newmana (1801-1890), slavje pa naj bi potekalo na letališču v Coventryju. Nekateri viri v Veliki Britaniji kot možno prizorišče omenjajo tudi londonski stadion Wembley.

Zaradi načrtovanja obiska je Vatikan že v začetku lanskega decembra obiskala delegacija Škofovske konference Anglije in Walesa, pa tudi delegacija Škotskega episkopata.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh