Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski škofje s tviti proti zimski otožnosti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 01. 2014 / 07:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Britanski škofje s tviti proti zimski otožnosti

Britanski škofje s tviti proti zimski otožnosti

Za zdravstvena vprašanja pristojni škof Moth: Cerkev bo na naslovu @catholicEW vsak dan ponudila »majhno spodbudo«.

Angleški škofje skušajo s spodbudnimi sporočili na socialnem omrežju Twitter uporabnikom pomagati pri preganjanju zimske otožnosti. Številni ljudje so v času po božičnih praznikih zaradi temačnosti in mraza precej nesrečni, zato so se pri katoliški Škofovski konferenci Anglije in Walesa odločili, da bodo od ponedeljka dalje preko svojega naslova @catholicEW na socialnem omrežju Twitter vsak dan objavili »majhno spodbudo«, kot je minuli konec tedna pojasnil škof Richard Moth, ki je pri konferenci pristojen za duševno zdravje.


Mnoge ljudi pestijo denarne težave, drugi se po prazničnih dneh okoli božiča in novega leta znova počutijo osamljeni; spet tretji trpijo zaradi mračnega letnega časa ali pa stresa na delovnem mestu. »Vsekakor je lahko mesec januar precej težak«, je dejal škof in nadaljeval: »Čeprav je v sili bolje poiskati strokovno pomoč, pa lahko marsikomu prijazna gesta omili neposredne znake otožnosti. Twitter, Facebook in telefonska sporočila nudijo brezplačno in preprosto možnost, da nekomu pošljemo spodbudno sporočilo.«

Škof še svetuje: »Če lahko koga obiščete ali pokličete, ne oklevajte. Vaše drobno dejanje lahko nekomu spremeni svet.« Njegova ekipa je v ponedeljek na omrežju Twitter pričela z objavo kratkih sporočil z vsebinami, kot je denimo »Ljubljen si« ali pa »Ne boj se, Bog je blizu«.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (A. P.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh